Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 09/08/2019
Συγχαίρω προσωπικά τη ΔΙ.ΑΣ. ΑΘΗΝΩΝ, καθώς οι ομάδες με την έως τώρα ενίσχυσή τους αλλά και από τον απεγκλωβισμό τους από πάρεργα, κατάφεραν άμεσα να προσδώσουν το αίσθημα ασφαλείας στους συμπολίτες μας και να αποσπάσουν από αυτούς ευμενή σχόλια και συμπαράσταση!
 
Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες συνέλαβαν επ' αυτοφώρω δύο ομάδες διαρρηκτών που ενεργούσαν κυρίως στο Π. Φάληρο και την Ν. Σμύρνη, με πασπαρτού κλειδιά σε διαμερίσματα συμπολιτών που απουσίαζαν, δίχως να αφήνουν ίχνη και αφαιρούσαν χρυσαφικά και τιμαλφή.
 
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών της οποίας είμαι εκλεγμένος αντιπρόσωπος, χαιρετίζει την ενίσχυση των μάχιμων υπηρεσιών και ευελπιστεί το μέτρο αυτό να μην είναι πρόσκαιρο!
 
Από την ΑΝΟΜΙΑ στην ΕΥΝΟΜΙΑ
 
Τις τελευταίες ημέρες και έπειτα από εντολή του κυρίου Υπουργού, η Υπηρεσία μου κυρίως (ΔΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ), έχει ενισχυθεί σημαντικά σε ανθρώπινο δυναμικό και ευελπιστώ ότι η προσπάθεια αυτή θα δυναμώσει περαιτέρω. Οι καρποί των αλλαγών εμφαίνονται ήδη στην καθημερινότητα του πολίτη, στην ασφάλεια της ζωής και της προστασίας του. Και άλλες σημαντικές συλλήψεις από τη ΔΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ στο καθημερινό αστυνομικό δελτίο. Αλλοδαποί διαρρήκτες με ειδικά εργαλεία πιάνονται επ' αυτοφώρω και επί το έργον, δραπέτες φυλακών και κακοποιοί με βαριά εντάλματα δεσμεύονται, αποθήκες με χιλιάδες πακέτα λαθραία τσιγάρα, άτομα άκρως επικίνδυνα που οπλοφορούν επίσης συλλαμβάνονται !!!
 
Και όπως προανέφερα, αυτά σε καθημερινή βάση. Και επειδή από τα αποτελέσματα ΟΛΟΙ κρινόμαστε αλλά και από την ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ο καθένας καταλαβαίνει αν οι αποφάσεις της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας είναι σωστές. Ίσως είναι περιττό να αναφέρω ότι και εγώ ο ίδιος αναρωτιέμαι καθημερινά πάνω στη μηχανή, βλέποντας τόσα αστυνομικά οχήματα και αστυνομικούς, που ήταν τόσο καιρό! Άλλα αναρωτιέμαι και γιατί δεν υπήρχαν μαζεμένες τόσο ποιοτικές συλλήψεις! Και γιατί αργούσαμε να μεταβούμε στα σήματα! Και γιατί όταν έβγαιναν 20,30 ακόμα και 40 ομάδες ΔΙΑΣ, μόνο στην Αθήνα, τα τελευταία χρόνια έβγαιναν μετά βίας 11-12 ομάδες! Και γιατί πλέον μας βλέπουν σε πολλές γειτονιές και ο κόσμος μας βλέπει σαν κάποιους φίλους που ξενιτεύτηκαν ξαφνικά και ξαφνικά επέστρεψαν στην πατρίδα!
 
Περνάμε από τις γειτονιές και οι γιαγιάδες μας σταυρώνουν, τα παιδιά μας χαιρετάνε και θέλουν να ανέβουν στις μηχανές, οι γονείς μας εύχονται! Όλοι μας νιώθουμε ήδη λίγο διαφορετικά, πιο όμορφα. Όμως το περισσότερο προσωπικό και δη παλαιό είναι πολύ κουρασμένο, σωματικά και ψυχολογικά. Παιδιά που είναι στις μηχανές 10 χρόνια, με πτώσεις, χειρουργεία, τόσα συμβάντα και τα τελευταία χρόνια στην απομόνωση. Γι’ αυτό είναι καιρός και δεν παίρνει ούτε καθυστέρηση αλλά και καμιά δικαιολογία από ΚΑΝΕΝΑΝ: Δώστε επίδομα σε αυτούς τους ΗΡΩΕΣ, πάρτε τους καινούρια κράνη, στολές, μπότες- άρβυλα και μηχανές.
 
Δώστε επιπλέον μόρια στις μάχιμες υπηρεσίες. Κάντε επιτέλους το αυτονόητο. Δε ζητώ νέο προσωπικο καθόσον το εξαγγείλατε ήδη, φυσικά υπάρχει ένα ζήτημα ως προς τον τρόπο εισαγωγής για το οποίο έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση η Ομοσπονδία μας. Και τέλος να σημειώσω ότι συνολικά η Άμεση Δράση πρέπει να ενισχυθεί. Σε κάθε τομέα και περιπολικό και ΖΗΤΑ και ΔΙΑΣ. Πρόληψη αρχικά και αν χρειαστεί καταστολή, να ξέρουν άπαντες ότι οι Έλληνες αστυνομικοί θα πράξουν τα δέοντα!

Του Παπαντώνη Γεωργίου
Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α.
 
Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις κυκλοφόρησε
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis