Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:04 | 16/02/2017

Η έννοια «smart cities» κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος πια, καθώς, οι προσπάθειες που γίνονται, παγκοσμίως, προκειμένου να επιτευχθεί η ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ευημερίας των πόλεων, με τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. 

Έπειτα από πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις, που έχουν επενδύσει σε καινοτομίες στον τομέα του περιβάλλοντος, των μέσων μαζικής μεταφοράς, του τουρισμού και της ενέργειας, όπως η Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Βερολίνο, έρχεται και η σειρά της πόλης Bodegraven-Reeuwijk, που βρίσκεται στη δυτική Ολλανδία .

Στη συγκεκριμένη περίπτωση κίνητρο ήταν η ασφάλεια των πεζών που συνηθίζουν να περπατούν και ταυτόχρονα να σερφάρουν στο κινητό τους. 
Είναι προφανές ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κίνδυνος ατυχήματος είναι πολύ μεγάλος και κάπως έτσι οι Αρχές της πόλης αποφάσισαν να τοποθετηθούν φωτεινές γραμμές στις διαβάσεις μεγάλων διασταυρώσεων, οι οποίες θα συγχρονίζονται και θα αλλάζουν χρώμα με βάση το χρώμα του φαναριού.
Ετσι ακόμη και αν περπατάς και κοιτάς το κινητό σου αποκλείεται να μην δεις τις διαγραμμίσεις να αλλάζουν χρώμα.

Το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό βήμα βρίσκεται ακόμα σε πιλοτικό στάδιο και όπως δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης, Kees Oskam «ο εθισμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τόσο μεγάλος, που πολλοί υποτιμούν τους κινδύνους, σερφάροντας ακόμη και όταν περπατούν στο δρόμο».
Είναι προφανές είπε, πως ως κυβέρνηση δεν μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτήν την τάση εξάρτησης, ωστόσο μπορούμε να κάνουμε πολλά για να αντιμετωπίσουμε πολλά από τα δυσάρεστα επακόλουθά της.

Τα σχολεία που βρίσκονται στο Bodegraven-Reeuwijk και είναι κοντά στις πιλοτικές αυτές διαβάσεις, δηλώνουν ενθουσιασμένα με το πρόγραμμα, καθώς ελπίζουν ότι θα αυξηθεί η ασφάλεια των μαθητών που έχουν την κακή συνήθεια να σερφάρουν περπατώντας.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis