Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:43 | 23/06/2017

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, τη νύχτα στην Τριμίκλινη της επαρχίας Λεμεσού, όταν κάτοικος του χωριού, 42 χρόνων, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, και κυριολεκτικά εκτός εαυτού, άρχισε να ρίχνει πυροβολισμούς με κυνηγετικό όπλο, σε κατοικημένη περιοχή.

Ο ίδιος ο πατέρας του κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, που έστειλε στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης  «Η σκηνή είχε αποκλειστεί από την πρώτη στιγμή και σίγουρα τα γεγονότα είναι με βάσει τη πληροφόρηση που έχουμε πάρει όταν είχε γίνει το περιστατικό.»

Με την άφιξη της Αστυνομίας, ο 42ρονος εγκατέλειψε το σπίτι του και εξαφανίστηκε στο σκοτάδι, παίρνοντας μαζί του το κυνηγετικό και αριθμό φυσιγγίων.

Λίγη ώρα αργότερα τον εντόπισαν ταμπουρωμένο στην εκκλησία του χωριού.

Μέλη της Μηχανοκίνητης Μονάδας Αμεσης Δράσης και του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού περικύκλωσαν την εκκλησία.

Ειδικά εκπαιδευμένοι διαπραγματευτές της Αστυνομίας κλήθηκαν στην σκηνή, και επιχείρησαν να πείσουν τον δράστη να παραδώσει το όπλο.

Αντί αυτού, άρχισε να τους εξυβρίσει, ενώ δεν δίστασε να ανοίξει ξανά πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να ανταποδώσει στα πυρά, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Όπως είπε ο κος Αγγελίδης «Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου είχε ρίξει δύο πυροβολισμούς εναντίον μέλους της Αστυνομίας και βεβαίως κατά τη διάρκεια του επεισοδίου το μέλος της Αστυνομίας είχε ρίξει πυροβολισμούς.»

Ο 42χρονος κατάφερε για δεύτερη φορά να διαφύγει από την Αστυνομία, και να εξαφανιστεί στο σκοτάδι, οπότε άρχισε νέος κύκλος ερευνών για τον εντοπισμό του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τελικά, γύρω στα μεσάνυχτα επέστρεψε μόνος του στο σπίτι του, από όπου τηλεφώνησε στον ανήλικο γιο του, ζητώντας να μάθει πού βρισκόταν το στρατιωτικό του τυφέκιο, το οποίο είχαν παραλάβει νωρίτερα οι αστυνομικοί.

Στις δύο τα ξημερώματα και μετά από νέο γύρο διαπραγματεύσεων, ο δράστης παραδόθηκε άοπλος στους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Ο 42χρονος, εναντίον του οποίου η Αστυνομία διερευνά τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, της μεταφοράς και χρήσης κυνηγετικού όπλου σε κλειστή περίοδο κυνηγίου, της εξύβρισης και των απειλές, καθώς και της ρίψης πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτηση του για οκτώ ημέρες.

www.ant1iwo.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis