Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 05/04/2019
Για ακόμη μια φορά η επιχειρησιακή ανεπάρκεια και επικινδυνότητα των στρατηγών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης οδήγησε στον τραυματισμό συναδέλφου μας της Ο.Π.Κ.Ε., στα χθεσινά επεισόδια με μετανάστες έξω από τη δομή φιλοξενίας, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου. Πολλάκις έχουμε επισημάνει τόσο στην ηγεσία της πόλης όσο και στο Αρχηγείο πως οι Ο.Π.Κ.Ε. δεν δημιουργήθηκαν για να θεραπεύουν πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν, πλην όμως δημιουργήθηκαν για την καταπολέμηση και καταστολή της εγκληματικότητας.
 
[custom:google-ads]
 
Χθες για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες της επικίνδυνης και αντιεπαγγελματικής αυτής τακτικής, όπου μια Ο.Π.Κ.Ε. διατάχθηκε να πραγματοποιήσει συλλήψεις εν μέσω καταιγισμού από πέτρες και ξύλα τα οποία εκσφενδόνιζαν οι μετανάστες εναντίον των διμοιριών.
 
Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν αναμενόμενο, καθώς ο συνάδελφος παραλίγο να χάσει το μάτι του από ρίψη πέτρας, αποδεικνύοντας την έλλειψη σχεδιασμού για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από τους επικεφαλείς της Γ.Α.Δ.Θ.
 
Πόσοι συνάδελφοι επιτέλους πρέπει να τραυματιστούν,ώστε να αντιληφθείτε πως οι Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. πρέπει να βρίσκονται στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην καταστολή και διαχείριση του όχλου, αλλά και σε κάθε λογής πάρεργα; Σας καλούμε επανειλημμένα να αφήσετε τις μεθόδους υψηλής μπακαλικής για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και να αντιληφθείτε επιτέλους πως την ώρα που η επίσημη πολιτεία έχει αφήσει το μείζον αυτό θέμα κυριολεκτικά στην τύχη του, ο αστυνομικός είναι ο τελευταίος που πρέπει να κληθεί για να λύσει αυτόν το γρίφο.
 
Πάψτε επιτέλους να χρησιμοποιείτε τους συναδέλφους σα να είναι αριθμοί και να τους παρατάσσετε κατά εκατοντάδες στα χωράφια, παραπέμποντας σε μάχη βγαλμένη απ’ τον μεσαίωνα. Έτσι αφήνετε την πόλη έρμαιο στους κακοποιούς, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχέδιο, παρά μονάχα υπό τον φόβο της κατακραυγής των πολιτικών σας προϊσταμένων.
 
Επιτέλους δείξτε την πρέπουσα σοβαρότητα που επιβάλουν οι περιστάσεις και προστατεύστε το προσωπικό σας, όπως συμβαίνει σε όλον τον σύγχρονο κόσμο. αντί να παίζεται παιχνίδια στις πλάτες του.
 
Σήμερα οι ίδιες αστυνομικές δυνάμεις στο ίδιο σημείο,στο ίδιο έργο θεατές, ελπίζουμε μόνο στο Θεό να μην έχουμε άλλον αστυνομικό τραυματία από εγκληματική και λανθασμένη εντολή θνητού.
 
Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας εύχεται περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο και μέλος μας και θέτει την νομική της κάλυψη στη διάθεση του.
 
Για το Δ.Σ.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis