Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:07 | 20/04/2019
Καθώς τα παιδιά του David και της Louise Turpin μίλησαν ενώπιων του δικαστηρίου για τη ζωή τους και τους εφιάλτες που εξακολουθούν να έχουν, ένα ξανθό Λαμπραντόρ καθόταν ήσυχα δίπλα τους.
 
Ο σκύλος, Raider, έχει συναντηθεί κάποιες φορές με τα αδέλφια από τότε που οι γονείς τους συνελήφθησαν στις αρχές του περασμένου έτους και οι ζωές τους έγιναν άνω κάτω. Ένα από τα 13 παιδιά - που κυμαίνονταν ηλικιακά από 2 έως 29 ετών - κατόρθωσε να ξεφύγει από το βρώμικο σπίτι τους στο Perris της Καλιφόρνια και κάλεσε την αστυνομία. Οι αρχές δήλωσαν ότι τα αδέλφια είχαν απομονωθεί από τον έξω κόσμο και συχνά τους απαγορεύονταν το ντους, οποιαδήποτε ιατρική περίθαλψη, ακόμη και το φαγητό.

[custom:google-ads]

Τα παιδιά των Turpin είχαν την ευκαιρία να παίζουν με τον Raider πολλές φορές καθώς βρίσκονταν στο δικαστήριο, στις εισαγγελικές αρχές και σε άλλα νομικά κέντρα το προηγούμενο έτος.
«Όταν τον βλέπουμε να φέρνει το χαμόγελο στο πρόσωπο κάποιου ή ακόμα και να προκαλεί συγκίνηση, γνωρίζουμε ότι ηρεμεί τους ανθρώπους, προκαλεί συναισθήματα που ίσως ένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να κάνει», δήλωσε η Roulston, μια από τους χειριστές του Raider.
Ο 3-χρονος σκύλος εργάζεται για το Αστυνομικό Τμήμα Corona. Σε αντίθεση με άλλα αστυνομικά σκυλιά, είναι άρτια εκπαιδευμένο να παρέχει συντροφικότητα χωρίς να δημιουργεί προβλημα σε περιβάλλον εργασίας.
Είναι ο πρώτος σκύλος από τους Canine Companions for Independence, έναν οργανισμό που εκπαιδεύει τα σκυλιά υπηρεσίας, που έχει ενταχθεί στην αστυνομία Corona.
 
Η Roulston είπε ότι ένα από τα παιδιά των Turpin ζήτησε από τις αρχές να επιτρέψουν στον Raider να είναι μαζί τους την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της ακρόασής τους από τους γονείς τους στο ανώτατο δικαστήριο της κομητείας Riverside. Άφησαν πράγματι τον Raider να καθίσει δίπλα τους, όταν δύο από αυτούς έδωσαν μαρτυρία για το πώς υπέφεραν στα χέρια των γονέων τους.
Ο Raider έχει βοηθήσει παλαιότερα και άλλα θύματα να μειώσουν το άγχος τους. 
Η Roulston και ο αστυνομικός Erin Lennox είναι οι χειριστές του Raider από το 2017. Εξισορροπήσαν τα καθήκοντα τους με τις πολυάριθμες δεσμεύσεις του Labrador που περιλαμβάνουν δικαστικές εμφανίσεις, επισκέψεις σε νοσοκομεία και υποστήριξη μαρτύρων για ένα έγκλημα.
«Το να βλέπουμε τον τρόπο που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα είναι η καλύτερη ανταμοιβή μας», είπε η Roulston. "Οι αξιωματικοί και το προσωπικό δημόσιας ασφάλειας θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους και ο Raider είναι ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να το πετύχουμε".
Ο Raider ανήκει στα λίγα σκυλιά της αστυνομικής εγκατάστασης στην Καλιφόρνια και αποτελεί μέρος της αυξανόμενης τάσης για την υπηρεσία των ζώων στα δικαστήρια σε εθνικό επίπεδο. Ένας νόμος της Καλιφόρνια που υπογράφηκε το 2017 επιτρέπει σε εκπαιδευμένους σκύλους θεραπείας να συνοδεύουν μάρτυρες ενώ μαρτυρούν.
Raider, a facility dog with the Corona Police Department, has supported the Turpin children for more than a year, his handler said.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis