Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 15/02/2018

O Ελληνοαμερικάνος αστυνομικός Κωνσταντίνος Σαούλης, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, βραβεύτηκε ως ήρωας επειδή διέσωσε 16χρονο Ελληνοαμερικάνο που έπεσε στα παγωμένα νερά στην περιοχή του Little Neck Bay του Long Island.

Τη νύχτα του συμβάντος ο Αστυνόμος Κωνσταντίνος  Σαούλης  ήταν σε βάρδια στο τμήμα και   έλαβε κλήση ότι ένα νεαρό άτομο   βρισκόταν σε κατάσταση πανικού και είχε φύγει από το σπίτι του. «Υπήρχε αγωνία από την οικογένεια του νεαρού ότι ίσως αυτοκτονήσει.


[custom:google-ads]


Ηδη έκανε κρύο για πολλές μέρες με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει παγώσει τελείως», είπε ο William McBride, διοικητής του 111ου τμήματος του NYPD στην διάρκεια της τελετή βράβευσης του αστυνομικού.

Ο Σαούλης  έφυγε απο το Τμήμα και κατευθύνθηκε προς τη προκυμαία όπου μπόρεσε να εντοπίσει τον νεαρό . Τον ακολούθησε και άρχισε να του μιλάει για να τον ηρεμήσει. Ετσι κατάλαβε ότι το παιδί μιλούσε και ελληνικά
 
Ο  Αστυνομικός μιλώντας Ελληνικά κέρδισε την εμπιστοσύνη του 16χρονου και τον άφησε να τον πλησιάσει .

Ξαφνικά όμως ο 16χρονος γλύστρισε και έπεσε στον πάγο, το σημείο εκείνο ήταν λεπτός και βρέθηκε στο παγωμένο νερο.  Ο Σαούλης προσπαθώντας να τραβήξει τον νεαρό από τα παγωμένα νερά  γλίστρησε και βρέθηκε και αυτός μέσα στο νερό!
 
Εδωσε μάχη με τον πάγο , την υποθερμία και τον πανικό του παιδιού αλλά τα κατάφερε. Έμειναν ζωντανοί μέχρι να φθάσουν ενισχύσεις και να τους βγάλουν και τους δυο έξω.  Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο και υποβλήθηκαν σε θεραπεία υποθερμίας.

Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος που υπηρετεί ο Ελληνο Αμερικάνος αστυνομικός ανέφερε ότι ο ο Κωνσταντίνος Σάουλης είναι 35 ετών, πατέρας τριών παιδιών με καταγωγή από την Κεφαλονιά νησί του Ιουνίου.  

Στη συνέχεια εξήρε τις ικανότητες του Αστυνομικού λέγοντας ότι για πρώτη φορά στην 37χρονη καριέρα του συναντά έναν αστυνομικό που είναι δεινός κολυμβητής και ναυαγοσώστης.

Ο Κωνσταντίνος Σαουλης δήλωσε ότι δεν έκανε τίποτε το εξαιρετικό.. Είδε ένα παιδί σαν το γιό το να κινδυνεύει και ένιωσε ότι έπρεπε να το σώσει. Δεν σκέφτηκε τίποτε περισσότερο.

Ο συμπατριώτης μας Αστυνομικός όμως δεν είναι οποιοσδήποτε.. Είναι πρώην εκπαιδευτικός στη Νέα Υόρκη και έχει δυο πτυχία master στην εκπαίδευση και ειδική εκπαίδευση. 

«Το υποβάθρό μου στην εκπαίδευση ήταν το έναυσμα να γίνω Αστυνομικός», λέει ο Σάουλης.

πηγή: kefaloniapress,  enimerosi.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis