Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 16/03/2017

Εγγύηση ύψους 1 εκατ. ευρώ θα πληρώσει ο Θωμάς Λιακουνάκος των εξοπλιστικών προκειμένου να βγάλει το «βραχιολάκι».

Οι δικαστές με το υπ΄αριθμ. 440/2017 βούλευμά αποφάνθηκαν ότι «δεν συντρέχει περίπτωση παράτασης του περιοριστικού όρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης», δίνοντας έτσι το πράσινο φως στον επιχειρηματία των εξοπλιστικών να βγάλει το βραχιολάκι παρακολούθησης.

Είχε κριθεί προφυλακιστέος τον Οκτώβριο του 2015

Ο Θωμάς Λιακουνάκος είχε κριθεί προφυλακιστέος τον Οκτώβριο του 2015 μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για θέματα διαφθοράς,Βασιλική Μπράτη, για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει – και το οποίο αρνείται- φέρεται να διακίνησε «μίζα» ύψους περίπου 2 εκατoμμυρίων ευρώ. Τελικοί αποδέκτες ήταν -κατά την ελληνική Δικαιοσύνη- οι καταδικασθέντες πρώην υπουργός , Άκης Τσοχατζόπουλος και ο άλλοτε στενός του συνεργάτης και πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος.

Λίγους μήνες μετά την προφυλάκιση του, βγήκε από τη φυλακή στις 25 Απριλίου του 2016 με την υποχρέωση να φοράει το περιβόητο βραχιολάκι , ώστε να βρίσκεται σε ακτίνα εντοπισμού από τις αστυνομικές αρχές.

Η ανακρίτρια στη οποία είχε προσφύγει αρχικά έκρινε ότι δεν είχαν αλλάξει οι λόγοι για τους οποίους οδηγήθηκε στη φυλακή, αλλά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στο οποίο κατέθεσε στη συνέχεια τη σχετική αίτηση αποφάσισε την αποφυλάκισή του υπό όρους ,ανάμεσα στους οποίους ήταν και η εφαρμογή του βραχιολακίου, μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.
 

Διαβάστε περισσότερα στο tribune.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis