Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 25/06/2015

Πολιτικούς τριγμούς και κοινωνική αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Κολομβία η αποκάλυψη ότι ο στρατός εκτέλεσε 3000 πολίτες, επειδή είχε λάθος πληροφόρηση ότι ανήκουν στους αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας.

Σύμφωνα με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι άνδρες του στρατού κατάφεραν να ξεγελάσουν και να μεταφέρουν τα θύματα σε απομακρυσμένη περιοχή, υποσχόμενοι ότι θα τους έβρισκαν δουλειά. Μάλιστα, στη μαζικές εκτελέσεις συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του στρατεύματος, οι οποίοι έδιναν ως επιβράβευση ανάλογες ημέρες άδειας - ανάλογα με τον αριθμό που κατάφερνε να εκτελέσει ο κάθε στρατιώτης.

Η Οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Human Rights Watch, κάλεσε την κυβέρνηση να λογοδοτήσει. "Οι άνδρες του στρατού που είχαν αναλάβει τις εκτελέσεις κατάφεραν να αποφύγουν να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και μάλιστα να ανέβουν στην ιεραρχία του στρατεύματος" δήλωσε, σύμφωνα με το Euronews, ο Διευθυντής της Human Rights Watch, Jose Vivanco. 

"Δεν έχει διεξαχθεί ούτε δικαστική διερεύνηση για αυτούς τους ανώτατους αξιωματούχους. Δεν θα πρέπει να έρχονται λοιπόν εδώ και να μας υψώνουν το δάχτυλο και να προκαλούν συνεχώς προβλήματα. Αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος να προασπίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα" δήλωσε ο Κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος.

http://www.news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis