Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:05 | 23/09/2015
Ο συριακός Στρατός μπήκε στην αρχαία πόλη της Παλμύρας μετά την κατάληψη του στρατηγικού υψώματος Tal SyriaTel στις δυτικές πύλες του "Μαργαριταριού της Ανατολής", και τις στοχευμένες και πετυχημένες επιδρομές της συριακής Αεροπορίας η οποία καθοδηγείται από Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους που την προμηθεύουν με εικόνες από ρωσικούς δορυφόρους που καταδεικνύουν ακριβώς τις θέσεις του ISIL.
 
H συριακή Αεροπορία μετά την θεαματική αυτή αλλαγή "τόλμησε" και τις πρώτες επιθέσεις στην Ράκκα την "πρωτεύοσα του Ισλαμικού Κράτους".
 
Η αλλάγή στο μέτωπο της πληροφορίας είναι πλέον εμφανέστατη, ο συριακός Στρατός και η συριακή Αεροπορία γνωρίζουν ακριβώς που πρέπει να χτυπήσουν καθώς διαθέτουν πλέον ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.
 
Σημειώνεται ότι το Tal SyriaTel ήταν το τελευταίο ύψωμα που είχαν καταλάβει οι ισλαμιστές πριν αποσπάσουν την αρχαία πόλη από τον συριακό Στρατό. Θεωρείται ότι όποιος το ελέγχει, έχει και τον έλεγχο της πόλης.
 
Ο συριακός Στρατός έχει περικυκλώσει την περιοχή με την 67η τεθωρακισμένη Ταξιαρχία που ανήκει στην 18η τεθωρακισμένη Μεραρχία, και σε συντονισμό με την Πολιτοφυλακή και δυνάμεις της Χεζμπολάχ (στις τελευταίες τους επιθετικές αποστολές καθώς όπως ανακοίνωσε η οργάνωση τώρα που ανέλαβαν Ιράν και Ρωσία δεν χρειάζονται πλέον), και με την ουσιαστική πλέον ενίσχυση από την συριακή Αεροπορία, "σφυροκοπούν" το ISIL από έδαφος και αέρα.
 
Μόλις πριν δύο εβδομάδες οι επίλεκτες δυνάμεις του συριακού Στρατού οι "Τίγρεις" με ενισχύσεις από τους Liwaa Suqour Al-Sahra (Desert Hawks Brigade) είχαν ανακαταλάβει τις πετρελαιοπηγές της Jabal Jazal από τους ισλαμιστές κόβωντας έτσι τον ανεφοδιασμό τους σε καύσιμα και πλησιάζοντας στην Παλμύρα.
 
Αμέσως μετά την ανακατάληψη ο συριακός Στρατός προήλασε για να κατευθυνθεί στην αρχαία πόλη με διαταγή του Μ.Άσαντ προς σωτηρία των εναπομείναντων μνημείων από το απάνθρωπο μίσος αυτών των "ανθρώπων" για την ανθρώπινη Ιστορία και Κληρονομιά.
 
Οι Ρωσοι σύμβουλοι έχουν για τους ίδιους λόγους ως προτεραιότητα την σωτηρία της πόλης συν το γεγονός ότι πρόκειται για το πιο στρατηγικό σημείο της Συρίας αφού εκεί καταλήγουν οι αυτοκινητόδρομοι που ενώνουν όλα τα σημεία της χώρας.
 
Μετά την Παλμύρα θεωρείται εφικτή η προέλαση μέχρι την λεγόμενη "πρωτεύουσα του ΙSIL" την Ράκκα, η οποία ήδη απειλείται από το προγεφύρωμα του συριακού Στρατού στην Χαζάκα, αλλά και από τον θύλακα που αντιστέκεται στην Ντέιρ Εζ Ζορ.
 
Άλλωστε έχουν ξεκινήσει αεροπορικοί βομβαρδισμοί και στην επικράτεια της Ρακα που πριν θεωρούνταν κάτι το αδιανόητο. Μάλιστα οι επιδρομές έγιναν με στόχο να εμποδιστούν οι από εδάφους ενισχύσεις των ισλαμιστικών δυνάμεων στην Παλμύρα, με θεαματικά αποτελέσματα.
 
Υπάρχουν και ανφορές για επιτυχημένες δολιοφθορές των "Τίγρεων" κατά των ισλαμιστών στην Ράκκα, κάτι που μέχριν πριν λίγο καιρό θεωρούνταν αδιανόητο.
 
Η συριακή Αεροπορία πέτυχε σημαντικά πλήγματα στην Παλμύρα σκοτώνοντας πάνω από 40 τζιχαντιστές και καταστρέφοντας έξι εξοπλισμένα οχήματά τους.
 
Οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις παρά το αρχαίο του εξοπλισμού τους έγιναν πολύ αποτελεσματικές στην έρημο λόγω της άφιξης των Ρώσων συμβούλων που προμηθεύουν με δορυφορικές εικόνες την συριακή Κεντρική Διοίκηση που εντοίζουν τις κινήσεις των ισλαμιστών σε όλη την χώρα.
 
Φυσικά αυτό δημιουργεί ένα ερώτημα για την στάση των ΗΠΑ. Αυτή την δουλειά μπορούσαν να την κάνουν και αυτές. Ακόμα και αν υποτεθεί ότι δεν ήθελαν να ενισχύσουν τον Μ.Άσαντ, θα μπορούσαν μέσω των πληροφοριών που διαθέτουν και με τα διαφημιζόμενα απ'ολα τα ΜΜΕ αεροπορικά πλήγματα που εξαπολύουν εδώ και έναν χρόνο να έχουν εξολοθρεύσει το ISIL.
 
Όμως δεν το έκαναν δημιουργώντας την εντύπωση ότι προτιμούν να υπάρχει αυτός ο εγκληματικός οργανισμός για να αντραπεί η κυβέρνηση Άσαντ, γνωρίζοντας όμως ότι έτσι σκοτώνονται χιλιάδες αθώοι και ότι χιλιάδες πρόσφγες κατακλύζουν την ΕΕ, προκαλώντας απίστευτα οικονομικά,κοινωνικά, και εθνικά ζητήματα όπως και θέματα ασφάλειας.
 
 

 

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis