Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:11 | 09/09/2015

Εξωτερικά δεν διαφοροποιείται παρά ελάχιστα από το νέο Audi A8, που θα αποκαλύψει αυτές τις ημέρες η γερμανική μάρκα στη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Ωστόσο το A8 L Security της επόμενης γενιάς αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο, που αντέχει σχεδόν στα πάντα. Η θωρακισμένη λιμουζίνα έχει ειδικές ενισχύσεις με εξελιγμένα κράματα αλουμινίου και χάλυβα, χάρη στα οποία είναι πλέον άτρωτο σε πυροβόλα όπλα, χειροβομβίδες και εκρηκτικά υλικά. Μάλιστα αυτό ισχύει και για τις γυάλινες επιφάνειες, που αποτελούν κανονικά την αχίλλειο φτέρνα κάθε θωρακισμένου οχήματος.

Χάρη σε αυτές τις αναβαθμίσεις, καλύπτει πλέον ο νέος…σωματοφύλακας της Άνγκελα Μέρκελ τις προδιαγραφές VR9, που είναι σαφώς αυστηρότερες από την κατηγορία VR7 του προηγούμενου μοντέλου.

Στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μικροφωνική και μεγαφωνική εγκατάσταση για επικοινωνία με τον…έξω κόσμο, ασύρματος με θωράκιση στον χώρο αποσκευών, σειρήνα, σύστημα πυρόσβεσης και απορρόφησης των καπνών από το εσωτερικό, ειδική έξοδος ανάγκης, κλπ.

Το επιπρόσθετο βάρος των θωρακίσεων κάνει απαραίτητη την ύπαρξη πολύ δυνατών κινητήρων, αλλά και ενισχυμένων αναρτήσεων και φρένων, ενώ τα ελαστικά κυλούν με ταχύτητες έως 80 χλμ./ώρα, ακόμη και αν πυροβοληθούν.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μίας έκδοσης με οκτακύλινδρο κινητήρα 4,0 λίτρων και 435 ίππους ισχύ και μίας δωδεκακύλινδρης 500 αλόγων.

ADVERTISEMENT

Η τιμή διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό από τις ειδικές απαιτήσεις των πελατών και περιλαμβάνει την εκπαίδευση του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και των οδηγών του.

gazzetta.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis