Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:50 | 05/02/2020

Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής 

«Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις». (Να μην κρίνεις προτού ακούσεις τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών) Φωκυλίδης ο Μιλήσιος.

Το νομικό απόφθεγμα ήταν  κρεμασμένο σε κάδρο,   στον τοίχο πίσω από το γραφείο κάθε  Αξιωματικού Υπηρεσίας.

Είναι ο χρυσός κανόνας που πρέπει να τηρούμε ιδιαίτερα εμείς οι  αστυνομικοί στις καθημερινές υποθέσεις που χειριζόμαστε.

Αυτήν την τακτική θα πρέπει να επιλέγουν και οι συνδικαλιστές αστυνομικοί πριν λιθοβολήσουν και καταγγείλουν με βαρύγδουπες ανακοινώσεις τους,  την εκάστοτε Διοίκηση, για καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων  των αστυνομικών μελών τους.

Ποιος διαφωνεί ή επιβραβεύει την οποιαδήποτε καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας;

Σοφά ο νομοθέτης έχει προβλέψει να ανταμείψει την υπερεργασία και έχει καθορίσει με ποιον  τρόπο. Έχει προβλεφθεί και ο τρόπος της διεκδίκησης με σχετική αναφορά του θιγόμενου αστυνομικού.

Η απευθείας καταγγελία από τις Συνδικαλιστικές  Ενώσεις ίσως δεν καταγράψει την πραγματικότητα και αδικήσει τους διοικούντες.

Υπερεργασία υπήρχε και θα υπάρχει στην Αστυνομία, ιδιαίτερα σε Υπηρεσίες Ασφαλείας. Υπήρχε και θα υπάρχει τόσο  η αναγνώριση της όσο και η ανταμοιβή του προσωπικού.

Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί, όπως άλλωστε κάνουμε, για να διορθώσουμε τις τυχόν  λάθος τακτικές που δημιουργούν τα εργασιακά προβλήματα των αστυνομικών.   

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis