Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ο αδελφός μου ο Αμαντέους
12:28 | 12/09/2023

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το νέο έργο του Μηνά Βιντιάδη «Ο αδελφός μου ο Αμαντέους» θα φιλοξενηθεί για μια μόνο παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου.
Η άγνωστη ιστορία της αδελφής του Αμαντέους Μότσαρτ. Μια γυναίκα που δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Ένα παιδί-θαύμα που έμεινε στην αφάνεια.

Η συγκλονιστική Πέμη Ζούνη υποδύεται τη Νάνερλ, ο Φοίβος Έλιο Μπέικο τον Αμαντέους, ενώ στο πιάνο ερμηνεύει εμβληματικές μελωδίες του Μότσαρτ ο εξαίρετος Διονύσης Μαλλούχος, με σκηνοθέτη τη Βάνα Πεφάνη. 
Τα παιδικά χρόνια του Αμαντέους και της Νάνερλ, η ανέλιξή τους, η σχέση με τον πατέρα τους, ξετυλίγονται σ’ έναν αρμονικό συνδυασμό Θεάτρου και Μουσικής με τις μελωδίες του Μότσαρτ στο πιάνο από τον Διονύση Μαλλούχο. Μια μουσικό-θεατρική σκηνική περιπέτεια, που μιλά για ακυρωμένες επιθυμίες, αδελφικές σχέσεις, το «ταλέντο» και την καλλιτεχνική υπεροψία, τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γνωστή σε ελάχιστους, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία.

Διαβάστε επίσης

Ο συγγραφέας
Για τον Μηνά Βιντιάδη οι μεγάλοι συνθέτες της κλασικής μουσικής, η ζωή και το έργο τους, είναι μια πρόκληση. Κι είναι χαρούμενος γιατί ένας εμβληματικός χώρος, η Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, φιλοξενεί ένα έργο του «μια μουσικο-θεατρική σκηνική περιπέτεια, που μιλά για ακυρωμένες επιθυμίες, αδελφικές σχέσεις, το "ταλέντο" και την καλλιτεχνική υπεροψία, τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γνωστή σε ελάχιστους, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία», όπως λέει.

Η σκηνοθέτης
Από την πλευρά της, η Βάνα Πεφάνη αναφέρει: «Ψάχνοντας τρόπους να επαναπροσδιορίσω την "καλλιτεχνική" μου φωνή στο σήμερα, στα εμπόδια που συναντώ στη δουλειά μου λόγω του φύλου μου, η ανάγκη να μιλήσω, όχι φεμινιστικά, αλλά για τον άνθρωπο που τον εμποδίζουν να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, μ αυτήν την επιτακτική ανάγκη δημιουργήθηκε σιγά σιγά την παράσταση "Ο αδελφός μου ο Αμαντέους".
INFO
Βοηθός σκηνοθέτης η Ντέπυ Πάγκα, Σκηνικά - Κοστούμια Γιώργος Λυντζέρης, Πρωτότυπη μουσική - Ήχοι Orestis, Video Art - Trailer Νίκος Γιαβρόπουλος και Κινησιολογία Κυριάκος Κοσμίδης.
Η παράσταση Ο Αδελφός μου ο Αμαντέους πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης- ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 15 € , 12 € , 7 € Για εισιτήρια: https://www.more.com/theater/o-adelfos-mou-o-amanteous/?

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis