Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:19 | 09/03/2024

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, επισκέφθηκε την Παρασκευή 8/3/2024, Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στη Γυναίκα, το Σωφρονιστικό Κατάστημα Γυναικών «ΕΛΕΩΝΑ» Θήβας.  Τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής, κ. Γεώργιος Μακρής, ο οποίος τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Καταστήματος και τον ενημέρωσε για τα ζητήματα καθημερινότητας και τις συνθήκες λειτουργίας και διαβίωσης των κρατουμένων, αλλά και του προσωπικού.

Ο κ. Υφυπουργός, επισκέφθηκε συγκεκριμένα, τους χώρους του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, του δημοτικού σχολείου βασικής εκπαίδευσης, το ΚΕΘΕΑ «Η ΔΡΑΣΗ» όπου λειτουργεί ξενώνας 24ωρης διαμονής και συζητήθηκε η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των προγραμμάτων που παρακολουθούν οι κρατούμενοι, το αγροτικό τμήμα του Καταστήματος, το οποίο φιλοξενεί πέντε κρατούμενες και την πτέρυγα που κρατούνται μητέρες μαζί με τα παιδιά τους, ηλικίας έως τριών ετών, όπου παραδόθηκαν παιχνίδια στα παιδιά. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους της σχολής Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, όπου γίνεται η εκπαίδευση της Εξωτερικής αλλά και Εσωτερικής Φρουράς. Ξεχωριστή υπήρξε η στιγμή της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία και συμμετοχή της ερασιτεχνικής ομάδας – ορχήστρας της εταιρείας PFIZER, αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας. Επιπλέον, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων «ΕΠΙΛΟΓΗ», όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Κέντρου, κ. Γιάννης Τσαπαλής και τον ενημέρωσε για την απαραίτητη ενίσχυση λειτουργίας των προγραμμάτων που αφορούν τις φάσεις απεξάρτησης τοξικομανών κρατουμένων, αλλά και το σημαντικό έργο που γίνεται προς την κατεύθυνση της άρσης κάθε μορφής κοινωνικού στιγματισμού, μετά την αποφυλάκιση. Τέλος, συντόνισε την διαδικασία δωρεάς που έγινε προς το κατάστημα, με είδη υγιεινής, ρούχα και διάφορα άλλα.

Εξερχόμενος του Σωφρονιστικού Καταστήματος, ο κ. Υφυπουργός δήλωσε ότι: «Επισκέφθηκα σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στην Γυναίκα, το Σωφρονιστικό Κατάστημα Γυναικών «ΕΛΕΩΝΑ» Θήβας και το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων «ΕΠΙΛΟΓΗ». Είχα την ευκαιρία να συναντήσω γυναίκες, που και ως κρατούμενες, δεν ξεχνούν τον σημαντικό γονεϊκό τους ρόλο και τη σχέση ζωής που έχουν, ακόμη και μέσα από τη φυλακή, με τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Αποτελεί υποχρέωσή μας, να τιμούμε διαρκώς τη γυναίκα στην πράξη, ενισχύοντας τις πολιτικές εκείνες που εξασφαλίζουν ίσα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Πολιτικές για όλες τις γυναίκες, κάθε ηλικίας, που αισθάνονται παραγωγικές και θέλουν να συνεισφέρουν συνολικά στην κοινωνία μας. Από την άλλη, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε διάκριση, εις βάρος των γυναικών. Τιμούμε τη σύγχρονη γυναίκα και τους πολλαπλούς, κρίσιμους και όχι εύκολους ρόλους που έχει, όπως μητέρα, φίλη, σύζυγος, σύντροφος, εργαζόμενη, νοικοκυρά. Επιπλέον, ενημερώθηκα για την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης κάποιων προγραμμάτων στο ΚΕΘΕΑ αλλά και στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων, και θέλω να εξάρω τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση και το προσωπικό. Ως Πολιτική Ηγεσία, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ασφάλειας και καθημερινής διαβίωσης κρατουμένων και προσωπικού, ενώ θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις συνθήκες κράτησης εντός των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, σεβόμενοι βασικές αρχές θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, όπως απορρέουν από τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς συμβάσεις».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis