Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:59 | 09/01/2024

Η παρακάτω επιστολή εστάλει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr.

Τις τελευταίες μέρες σχεδόν όλα τα ΜΜΕ και εκπρόσωποι της κυβέρνησης έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών όπου για άλλη μία φορά ο απλός αστυνομικός είναι ο μοναδικός υπαίτιος για την έξαρση της ανομίας και της εγκληματικότητας. Ας ρίξουμε σε αυτόν την ευθύνη, βολεύει…

Διαβάζουμε για πολλοστή φορά ότι ο κ. Υπουργός είναι έξαλλος με την αποδυνάμωση των μάχιμων υπηρεσιών και των αστυνομικών τμημάτων, δημοσιογράφοι που γνωρίζουν το αστυνομικό έργο από την σειρά CSI μιλούν για ανεκπαίδευτους αστυνομικούς δημιουργώντας μία αρνητική και λάθος εικόνα για τις τάξεις όσων αστυνομικών υπηρετούμε μέχρι σήμερα σε μάχιμες υπηρεσίες και εκτελούμε το καθήκον μας προσπαθώντας να ανταπεξέλθουμε σε δεκάδες σήματα/περιστατικά. Τόσα ξέρουν, τόσα λένε! Ή αυτά τους είπαν να πούνε…

Το πρόβλημα της εγκληματικότητας και της ανομίας δεν θα λυθεί ως δια μαγείας με την ενίσχυση του προσωπικού με λογική παιδομαζώματος και χωρίς να προσφέρετε κανένα κίνητρο για τις μάχιμες υπηρεσίες. Όποιος το πιστεύει αυτό μάλλον έχει τόση σχέση με την μάχιμη αστυνόμευση όση έχει το ψάρι με την στεριά. Ακόμα κι αν βάλετε από μία ομάδα ΔΙΑΣ, μία ομάδα ΟΠΚΕ και από ένα περιπολικό ΑΔ σε κάθε στενό της Αττικής, αν συνεχίζετε και αντιμετωπίζετε τον αστυνομικό ως ένα απλό μέσο για να διορθώνετε και να καλύπτετε ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΑΘΗ που έφεραν πολιτικό κόστος και κοινωνική δυσαρέσκεια, δεν θα δείτε ουσιαστικό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και στην εφαρμογή του νόμου.

Επίσης, όσο η Δικαιοσύνη αντιμετωπίζει με το γάντι κατ’ εξακολούθηση ληστές, διαρρήκτες, διακινητές ναρκωτικών και μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με αστείες ποινές ή αναστολή ποινής και «περιοριστικούς» όρους, η εγκληματικότητα ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ. Οι συνάδελφοι που είναι στο δρόμο ξέρουν τι εννοώ. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των δραστών που συλλαμβάνονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής είναι γνώριμοι σεσημασμένοι, οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και ΔΕΝ μπαίνουν φυλακή. Να υποθέσω ότι και γι’ αυτό το τεράστιο πρόβλημα ευθύνεται ο αστυφύλακας, κύριοι της κυβέρνησης και του Αρχηγείου; Να μην απορήσετε όταν θα δείτε ότι παρά την ενίσχυση των μάχιμων υπηρεσιών η εγκληματικότητα δεν θα μειώνεται αισθητά.

Και τι θα γίνει με όσους διανύουμε από την πρώτη μέρα που μπήκαμε στο Σώμα της ΕΛΑΣ ήδη την μισή υπηρεσιακή μας ζωή σε μάχιμες υπηρεσίες; Θα παραμείνουμε για πάντα στην Αθήνα ως τιμωρία επειδή η ηγεσία (πολιτική και φυσική) ΕΠΕΤΡΕΨΕ (για να μην πω ότι ενθάρρυνε) τις ευνοϊκές μεταθέσεις και αποσπάσεις χιλιάδων αστυνομικών που άδειασαν τις μάχιμες υπηρεσίες; Είναι δίκαια τα οριζόντια μέτρα εις βάρος όσων αστυνομικών δεν επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τέτοια μέσα και περιμένουν καρτερικά και τίμια την σειρά τους για να πάνε στα σπίτια τους; Καμία έμπρακτη αναγνώριση λοιπόν για όσους παρέμειναν στο πόστο τους και μάλιστα κράτησαν ότι είχε απομείνει όρθιο αυτά τα δύσκολα χρόνια με λιγοστές δυνάμεις, καταρρακωμένο ηθικό και μειωμένα ρεπό!

Αντιθέτως, έρχονται αντιμέτωποι με επιπλέον υποχρεώσεις, επιπλέον στρες, επιπλέον πίεση και φυσικά συλλογική τιμωρία για λάθη και παραλείψεις άλλων. Καλώς… μπορεί κάποιοι να ξεχνάνε γρήγορα, όμως ο μάχιμος αστυνομικός που είναι στην πρώτη γραμμή και γίνεται αποδέκτης αυτής της αδικίας και αχαριστίας ΔΕΝ ξεχνάει, όπως και η οικογένειά του. Θα τους τα υπενθυμίσει σε 2-3 χρόνια όπου το πολιτικό κόστος θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα…!

Ένας απλός Υπαρχιφύλακας…

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis