Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Μάριος Καριοφύλλης
10:17 | 04/07/2023

Ήθελε να πάει το όνειρο του ψηλότερα και γι’ αυτό έδωσε φέτος για δεύτερη φορά Πανελλαδικές εξετάσεις καταφέρνοντας να το πραγματοποιήσει!

Ο λόγος για τον Ροδίτη Μάριο Καριοφύλλη ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 18.500 μόρια (Ανθρωπιστικές σπουδές) και να πετύχει την εισαγωγή του στη σχολή Αξιωματικών της αστυνομίας, που τόσο επιθυμούσε!

Διαβάστε επίσης

Ο ίδιος έχει ήδη τελειώσει τη σχολή Αστυφυλάκων και εργάζεται τα τελευταία τρία χρόνια σε μία νευραλγική υπηρεσία, στη Διεύθυνση Μεταγωγών! Μάλιστα έχει επισκεφθεί αρκετές φορές το νησί μας, στο πλαίσιο των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, μεταφέροντας κρατούμενους για να δικαστούν από τα δικαστήρια της Ρόδου.

Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο 23χρονος Μάριος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο και το 2018 όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του, τελειώνοντας το 2ο Γενικό Λύκειο που φοιτούσε, έδωσε Πανελλαδικές εξετάσεις με τις οποίες εισήχθη στη σχολή Αστυφυλάκων.

«Είχα πάντα στο μυαλό μου ότι ήθελα να πάω στη σχολή Αξιωματικών της αστυνομίας» μας λέει χαρακτηριστικά ο Μάριος και «φθινόπωρο το αποφάσισα».

Όπως εξηγεί μιλώντας στη «Ροδιακή», αφορμή για να πάρει την απόφαση να δώσει εκ νέου Πανελλαδικές εξετάσεις στάθηκε ένας τραυματισμός που είχε και για τον οποίο χρειάστηκε να κάνει χειρουργείο.

Εικόνα
1

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, όμως γνώριζε πως θα χρειαζόταν να μείνει εκτός υπηρεσίας κάποιο διάστημα και έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει διάβασμα για τις Πανελλαδικές.

«Την απόφαση την πήρα τον Νοέμβριο, σχετικά αργά γι’ αυτό και έπρεπε να καλύψω το διάστημα που είχα χάσει σε ό,τι αφορά το να καλυφθεί η ύλη».
Έτσι και έκανε! «Στρώθηκε για τα καλά» όπως μας είπε «στο διάβασμα και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε».

Ο Μάριος έδωσε κανονικά εξετάσεις από το πεδίο Ανθρωπιστικών σπουδών καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 18.500 μόρια και να πετύχει έτσι την εισαγωγή του στη σχολή Αξιωματικών της αστυνομίας που τόσο επιθυμούσε!

Ρωτήσαμε τον Μάριο πώς βίωσε την όλη διαδικασία των Πανελλαδικών:
«Την βλέπεις πιο ώριμα, διαφορετικά. Νομίζω ότι αγχώθηκα περισσότερο απ’ ότι την πρώτη φορά, γιατί ίσως ήμουν πιο συνειδητοποιημένος. Πηγαίνεις για μία σχολή, θέλεις να γράψεις πολύ καλά και ξέρεις ότι δεν υπάρχει περιθώριο λάθους! Όμως ταυτόχρονα όλο αυτό με «ενεργοποιούσε» στο να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο»!

Σε αυτούς που πρόκειται να δώσουν του χρόνου Πανελλαδικές ή σκέπτονται να δώσουν για δεύτερη φορά, ο Μάριος συμβουλεύει: «Παίρνουν τις Πανελλαδικές για κάτι πολύ δύσκολο, όμως και αυτές είναι μία εξέταση... απλώς το έχουν μεγαλοποιήσει. Θεωρώ πως αν σε κάποιον του αρέσει κάτι και το θέλει πολύ, πρέπει να το δοκιμάσει να το ξαναπροσπαθήσει γιατί είναι πολύ ωραίο να πετυχαίνεις τους στόχους σου»!

Πηγή:  rodiaki.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis