Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:00 | 23/03/2024

Ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, ο οποίος προηγείται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα, εξασφάλισε την pole position για το Grand Prix της Αυστραλίας και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αυριανό αγώνα, που θα γίνει στην πίστα Albert Park της Μελβούρνης.

    «Είναι λίγο απροσδόκητο», σχολίασε ο Ολλανδός οδηγός λίγο μετά το τέλος των δοκιμαστικών, που έγιναν παρουσία 124.000 (!) θεατών.

Διαβάστε επίσης

    Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής, πήρε την 35η pole position της καριέρας του, ωστόσο φάνηκε να αντιμετωπίζει προβλήματα κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών, αποτυγχάνοντας να «βρεί τη σωστή ισορροπία» στο μονοθέσιό του.

    Εάν επικρατήσει αύριο (24/3) ο «Mad Max» θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του για διαδοχικές νίκες, καθώς το 2023, είχε νικήσει δέκα Grand Prix στη σειρά, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Γερμανού, Σεμπάστιαν Φέτελ (σ.σ. εννέα διαδοχικές νίκες το 2013).

    Ο Φερστάπεν θα εκκινήσει μπροστά από την Ferrari του Κάρλος Σάϊνθ, ο οποίος επέστρεψε στην δράση, μόλις δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση σκωληκοειδίτιδας.

    «Εάν μου έλεγαν πριν από λίγες ημέρες ότι θα διεκδικήσω την pole, δεν θα το πίστευα», δήλωσε ο Ισπανός «πιλότος».

    Η άλλη Red Bull, αυτή του Μεξικανού, Σέρχιο Πέρες, θα εκκινήσει από την δεύτερη σειρά, στην τρίτη θέση, μπροστά από τον Βρετανό, Λάντο Νόρις με McLaren, ενώ θα ακολουθήσουν, ο Μονεγάσκος, Σαρλ Λεκλέρκ (Ferrari) και ο «οικοδεσπότης», Οσκαρ Πιάστρι με McLaren, ενώ ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) θα εκκινήσει 11ος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis