Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Παναθηναϊκός
12:00 | 19/12/2023

Με στόχο τη νίκη αναχώρησε για το Μονακό ο Παναθηναϊκός όπου αύριο (20/12, 20:00) θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη τοπική ομάδα στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Euroleague. 

Μιλώντας λίγο πριν την αναχώρηση, ο προπονητής των «πράσινων», Εργκίν Αταμάν, υποστήριξε πως έχει φθάσει η ώρα για νίκες και στα δύσκολα ματς εκτός έδρας ενώ για την κατάσταση του Γκριγκόνις τόνισε πως ο Λιθουανός θα είναι έτοιμος να ενισχύσει την ομάδα. 

Διαβάστε επίσης

 

Αναλυτικά ο Αταμάν είπε:

«Είναι ώρα να κερδίσουμε και δύσκολα ματς εκτός έδρας. Μέχρι τώρα έχουμε δύο νίκες εκτός έδρας απέναντι στην Άλμπα και τη Βιλερμπάν, που-με όλο το σεβασμό σε αυτές-δεν είναι σε καλή βαθμολογική θέση. Τώρα έχουμε δύο σημαντικά εκτός έδρας παιχνίδια αρχίζοντας από τη Μονακό. Για να τις κερδίσουμε θα πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ. Η Μονακό έχει παίκτες ικανούς στο σκοράρισμα, όπως ο Τζέιμς, ο Οκόμπο, ο Κέμπα και ο Ντιάλο, αλλά έχουμε κι εμείς καλό ρόστερ. Είναι σημαντικό να είμαστε σκληροί, να παίξουμε δυνατά στην άμυνα και στην επίθεση να παίξουμε χωρίς λάθη».

Όσο για το πόσο αισιόδοξος είναι για ένα μεγάλο διπλό, απάντησε: «Αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό στην πιο δύσκολη έδρα για εκείνον, τότε μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε εκτός έδρας».

Σχετικά με την αντιμετώπιση της Μονακό σημείωσε: «Βλέποντας τους αριθμούς, ο Τζέιμς είναι το κλειδί για την επίθεση της Μονακό με 21 πόντους και 6 ασίστ ανά αγώνα. Όμως δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε παίκτες όπως ο Ντιάλο, ο Οκόμπο και ο Γουόκερ ή παίκτες στη ρακέτα όπως ο Μοτιεγιούνας. Σίγουρα θα ασχοληθούμε με όλη την ομάδα της Μονακό, αλλά σίγουρα ο Τζέιμς είναι το κλειδί για την επίθεσή τους».

Τέλος, για τη συμμετοχή του Μάριους Γκριγκόνις είπε: «Ο Γκριγκόνις έχει ένα πρόβλημα στο γόνατο, αλλά έχουμε διαχειριστεί αυτή την κατάσταση στις προπονήσεις και πιστεύω πως όπως συνέβη και την περασμένη εβδομάδα με τη Βιλερμπάν θα παίξει».

 

Από εκεί και πέρα ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ είπε τα εξής:

««Η Μονακό είναι μια εξαιρετική ομάδα και έχει σπουδαίους παίκτες. Ο Μάικ Τζέιμς είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Θα είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσουμε, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα δούμε. 

Προέρχονται από ήττα και σίγουρα θα θέλουν να αντιδράσουν με μια νίκη, αλλά κι εμείς στόχο έχουμε τη νίκη. Εμείς εστιάζουμε στη δική μας ομάδα, να παίζουμε καλό μπάσκετ, καλή άμυνα και να τρέχουμε. Αν το κάνουμε αυτό, είναι δύσκολο να μας αντιμετωπίσει κάποιος». 

Όσο για τη δική του κατάσταση μετά τον τραυματισμό του στο δάχτυλο που τον κράτησε σχεδόν 50 μέρες εκτός μάχης, είπε: «Βρίσκω ρυθμό. Το δάχτυλο είναι... ακόμη εδώ, αλλά είμαι αρκετά καλά για να βοηθήσω την ομάδα μου».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΡΚΑΔΗΣ - ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis