Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:39 | 23/11/2023

Εγκαινιάζοντας τις νέες λιμενικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, ξεκίνησε την περιοδεία του στη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, που έφτασε πριν λίγο στον Άγιο Κωνσταντίνο, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, για τις νέες εγκαταστάσεις του λιμανιού, που αποτελεί το κατ΄ εξοχήν ορμητήριο για τις Σποράδες. Ενημερώθηκε για τα νέα έργα με τα οποία συμπληρώθηκε η υπάρχουσα υποδομή που αυξάνουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης σε πλοία αλλά και επιβάτες και πολύ δε περισσότερο ανοίγουν τον ορίζοντα ακόμα και για κρουαζιερόπλοια.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας το έργο έχει προϋπολογισμό 9,8 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης

"Λίφτινγκ" συνολικότερα στις εγκαταστάσεις του λιμανιού έχει φέρει η επέκταση στον υφιστάμενο χερσαίο χώρο κατά 3.745 τ.μ. και έτσι λοιπόν το νέο λιμάνι θα έχει έκταση 6.815 τ.μ. αφού δημιουργήθηκαν νέα κρηπιδώματα, μεγαλύτερο βάθος, έγινε επέκταση της υφιστάμενης αποβάθρας και κατασκευάστηκε νέα προβλήτα, κάθετα στην αποβάθρα, με στόχο να δημιουργηθεί προστατευμένη λιμενολεκάνη από τον βόρειο κυματισμό.

Πλέον η συνολική δυναμικότητα του λιμανιού είναι να έχουν τη δυνατότητα πλαγιοδέτησης δύο υδροπτέρυγα μήκους μέχρι 35 m και πρυμνοδέτηση δυο οχηματαγωγά πλοία μήκους μέχρι 100 m ενώ παράλληλα αυξάνονται οι θέσεις ελλιμενισμού.

Όπως χαρακτηριστικά ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, ο Άγιος Κωνσταντίνος για πρώτη, φορά με τα συγκεκριμένα έργα αποκτά τη δυνατότητα να εξυπηρετεί μικρά και μεσαία κρουαζιερόπλοια και φιλοδοξεί να χρησιμοποιηθεί για τους επιβάτες τους , για την πρόσβαση σε κοντινές περιοχές μεγάλου ενδιαφέροντος όπως είναι οι Δελφοί και οι Θερμοπύλες.

Παράλληλα βελτιώθηκαν και οι συνθήκες προστασίας αλλά και παροχών στο γειτονικό αλιευτικό καταφύγιο που είναι ένα σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία.

Τη δοξολογία κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. κ. Συμεών ενώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων αλλά και της ενημέρωσης από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό συνόδευε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Φθιώτιδας ,Γιάννης Οικονόμου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα, Γιώργος Κοτρωνιάς ο νυν δήμαρχος Καμένων Βούρλων ,Γιάννης Συκιώτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ηλίας Κυρμανίδης δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοι της ευρύτερης περιοχής όπως επίσης και εκπρόσωποι φορέων.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis