Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
σκυλος ρομπότ
12:44 | 18/04/2024

Περιπολίες στην Μάλαγα θα κάνει από σήμερα πρώτος αστυνομικός σκύλος-ρομπότ, που βρέθηκε στο κέντρο της ισπανικής πόλης και έκανε την πρώτη του βόλτα συνοδευόμενος από άτομα της αστυνομίας.

Ο σκύλος-ρομπότ σχεδιάστηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μάλαγας τα τελευταία δύο χρόνια, με στόχο να συνδράμει το έργο των αστυνομικών εντοπίζοντας τροχαίες παραβάσεις, όπως τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών σε ζώνες που απαγορεύεται.

Διαβάστε επίσης

Το συγκεκριμένο ρομπότ κατευθύνεται με τηλεχειριστήριο, όμως σταδιακά θα ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη στον μηχανισμό του προκειμένου να εργάζεται από μόνο του.

«Αυτό που ξεχωρίζει σε αυτό το εγχείρημα είναι ότι χρησιμοποιούμε τεχνολογία 5G για την τηλεκατευθυνόμενη λειτουργία του ρομπότ, προκειμένου να εκτελεί φωτογραφικές αναλύσεις και να ανιχνεύει επικίνδυνες καταστάσεις», δήλωσε η ερευνήτρια Αλμουδένα Ντίαθ.

Ο συγκεκριμένος σκύλος-ρομπότ φέρει την χαρακτηριστική μπλε σειρήνα της αστυνομίας, ενώ κατά την διάρκεια της πρώτης του περιπολίας τράβηξε πάνω του τα βλέμματα των περαστικών, με πολλά κατοικίδια να το προσεγγίζουν φέρνοντας χαμόγελα στα πρόσωπα των ιδιοκτητών τους.

Πηγή:  ieidiseis.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis