Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
14:59 | 18/08/2023

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε τα «νέα μέτρα» για την πάταξη του φαινομένου της οπαδικής βίας στη χώρα μας. Αντί μιας σοβαρής προσέγγισης ενός κοινωνικού φαινομένου και εξεύρεσης των αναγκαίων μέτρων για τη θεραπεία του διαπιστώνουμε και πάλι ότι το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας θα είναι εκείνο που θα δώσει την αναμενόμενη λύση και μάλιστα με μία συνταγή του παρελθόντος που αποδεδειγμένα είχε αποτύχει και για αυτό είχε εγκαταλειφθεί.

Αναφερόμαστε στην ανάθεση ρόλου «security» για τον έλεγχο των οργανωμένων οπαδών. Άγνωστο σε τι έκταση, για πόσο χρονικό διάστημα και το κυριότερο;;; αν υπηρεσίες σε ιδιωτικά συμφέροντα θα γίνονται με το αζημίωτο.

Φαίνεται ότι η Ελληνίδα και ο Έλληνας αστυνομικός διαχρονικά είναι είδος αναλώσιμο, ενώ οι προτάσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος για τον κάλαθο των αχρήστων!

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, καλούμε κάθε αρμόδιο και εμπλεκόμενο στον αγώνα για την πάταξη του φαινομένου της οπαδικής βίας να διαχωρίσουν τη θέση τους. Δεν είναι δυνατόν εν ετη 2023 να δεχθούμε ένα ακόμα πάρεργο όταν πάγια θέση μας ήταν και είναι η απεμπλοκή της αστυνομίας από αρμοδιότητες σεκιούριτι εντός κι εκτός αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς μάλιστα την απαιτούμενη θεσμική μας θωράκιση.

Με την «Βία» στις πιο μικρές κατηγορίες τι θα γίνει, ποια θα είναι τα μέτρα ;;; Που θα βρεθούν τόσες Αστυνομικές δυνάμεις όταν τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας είναι υποστελεχωμένα περίπου 50%;;;

Εκείνο που προέχει δεν είναι η κατασπατάληση της αστυνομικής δύναμης αλλά η περαιτέρω ενίσχυση της αστυνομίας και ειδικότερα των επιφορτισμένων με το αντικείμενο αυτό υπηρεσιών ασφαλείας, των αστυνομικών τμημάτων και τμημάτων ασφαλείας, που σήμερα έχουν τεράστια προβλήματα λειτουργίας. Υποστελεχωμένες Υπηρεσίες που δεν έχουν βάλει λουκέτο χάρη στο φιλότιμο και μόνο των συναδέλφων μας.

Όχι στην οπισθοδρόμηση της αστυνομίας όχι στην υποβάθμιση της προσφοράς της Ελληνίδας και του Έλληνα αστυνομικού.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά συντασσόμαστε με τις προτάσεις και τον δίκαιο αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων δηλώνοντας ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν «μαζικά» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 στην Θεσσαλονίκη !

                                                  Για το Δ.Σ

                  Ο Πρόεδρος                            Η Γεν. Γραμματέας

            Λιότσος Σπυρίδων                      Μαλαχία Αργυρώ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis