Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικοι
17:14 | 28/10/2023

Τεχνογνωσία από την χρήση καμερών στους δρόμους του Λονδίνου, επιστροφή από τα VIP στους δρόμους, 2.500 αστυνομικών και αύξηση των νυχτερινών περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας, «βάζει μπρος» το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του Πολίτη.

Ουσιαστικά δημιουργούνται 5 βασικοί πυλώνες για την μείωση της παραβατικότητας σε ευαίσθητες περιοχές, όπως η Ομόνοια, ο Άγιος Παντελεήμονας, τα Πατήσια, πλατεία Βικτωρίας, Πλατεία Αμερικής και πλατεία Αττικής.

Στους δρόμους εκατοντάδες αστυνομικοί των VIP

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, έως το τέλος του 2023, θα επιστρέψουν σε αστυνομικά τμήματα, 1.500 αστυνομικοί που μέχρι πρότινος, υπηρετούσαν στα VIP. Τους πρώτους μήνες του 2024, αναμένεται να επιστρέψουν ακόμη 1.000 αστυνομικοί από τα vip με τους περισσότερους από αυτούς, σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ, να αναλαμβάνουν καθήκοντα στο κέντρο της Αθήνας

Νυχτερινές περιπολίες και επικέντρωση σε ευαίσθητες περιοχές

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των δράσεων του υπουργείου προστασίας του πολίτη για την αντιμετώπιση παραβατικών και έκνομων συμπεριφορών, αναμένεται να αυξηθούν οι περιπολίες, πεζές και εποχούμενες των αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση ατόμων και υψηλά επίπεδα ανομίας.

Το μοντέλο του Λονδίνου και οι κάμερες

Στις 20 Οκτωβρίου, ο υπουργός προστασίας του πολίτη, είχε συνάντηση με τον με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Κώστα Μενουδάκο. Βασικό θέμα της συνάντησης, ήταν η εγκατάσταση καμερών στους δρόμους, που αποτελεί προτεραιότητα τόσο της Ελληνικής Κυβέρνησης όσο και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής.

Η συμβολή των καμερών θα είναι βασική σε άξονες δράσης όπως η καταγραφή τροχαίων παραβάσεων και της ηχορύπανσης, η παρατήρηση της κυκλοφορίας, αλλά και η αντιμετώπιση, η καταδίωξη, η πρόληψη και η καταστολή του εγκλήματος, όπως είναι η βέλτιστη διεθνής πρακτική.

Την Πέμπτη, (26/10), ο κύριος Οικονόμου είχε συνάντηση με τον Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα, κύριο Μάθιου Λοτζ, όπου συζητήθηκε ο τρόπος αξιοποίησης των καμερών στο Λονδίνο, καθώς οι Βρετανοί, έχουν μεγάλη εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένα επιτυχημένη εφαρμογή στο πεδίο.

Η συμβολή των δημάρχων

Παράλληλα με τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ, το υπουργείο προστασίας του πολίτη, επιθυμεί την συμβολή των δήμων για την μείωση της εγκληματικότητας. Αυτό που απασχολεί αρκετά, είναι η έλλειψη φωτισμού σε δρόμους, πάρκα και πλατείες και για αυτό ο Γιάννης Οικονόμου, έχει ξεκινήσει επαφές και συναντήσεις με δημάρχους, προκειμένου να προχωρήσουν σε εργασίες αποκατάστασης λαμπτήρων, όπου κρίνουν απαραίτητο, για να μειωθούν τα «σκοτεινά» σημεία σε περιοχές που μπορούν να μετατραπούν εν δυνάμει, σε εστίες ανομίας.

Μιχάλης Τεζάρης

Πηγή:  newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis