Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:19 | 14/02/2024

Τα ονόματα δύο πυροσβεστών που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος δόθηκαν στα νέα υπερσύγχρονα πυροσβετικά πλοία, τα οποία εντάχθηκαν σήμερα στο Πυροσβεστικό Σώμα.

"Πράγματι είναι σήμερα μία συγκινητική στιγμή, καθώς αποφασίσαμε -και πολύ σωστά- να δώσουμε σε αυτά τα δύο σκάφη ονόματα δύο στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος: τον Πυρονόμο Σάββα Σάββαρη και τον δόκιμο Ανθυποπυραγό Αριστείδη Μουζακίτη" δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη στη τελετή ονοματοδοσίας.

Διαβάστε επίσης

"Ευχαριστώ τους γονείς του Αριστείδη που βρίσκονται σήμερα μαζί μας σε αυτή την πολύ συγκινητική στιγμή. Και πιστεύω ότι το ελάχιστο το οποίο οφείλουμε σε αυτούς οι οποίοι θυσιάζουν τη ζωή τους στο καθήκον, είναι να μην τους ξεχνάμε. Και μέσα από αυτές τις συμβολικές κινήσεις να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη τους" πρόσθεσε.

Ποιος ήταν ο Σάββας Σάββαρης

Ο Σάββας Σάββαρης ήταν πυρονόμος και έχασε τη ζωή του το 2018, σε ηλικία μόλις 44 ετών, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Λιμνοχώρι Σερρών.

Είχε γεννηθεί στα Κάτω Πορρόια Σερρών και είχε καταταχτεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1999. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Σάββας Σάβαβρης

Ποιος ήταν ο Αριστείδης Μουζακίτης

Ο ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης πέθανε τον Ιούλιο του 2017 μετά από νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Είχε γεννηθεί το 1984 στην Κέρκυρα και είχε καταταχθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014 ως μόνιμος Πυροσβέστης, ενώ από το 2012 υπηρετούσε ως Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης.

Μπήκε στη Σχολή Ανθυποπυραγών τον Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος.

Αριστείδης Μουζακίτης

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σημερινή εκδήλωση, ο Κυριάκο Μητσοτάκης τόνισε ότι θα διατεθούν πάνω από 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ για υποδομές που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία, επένδυση την οποία χαρακτήρισε μονόδρομο, λόγω της κλιματικής κρίσης.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis