Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:59 | 06/03/2024

Οι εγκληματολογικές υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. ΣΠΑΝΟΥΔΗ Κωνσταντίνου, ο οποίος υπηρετούσε για πολλά χρόνια στην αντίστοιχη Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Το εγκληματολογικό είναι η υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. που ασκεί την επιστημονική προσέγγιση ενός τόπου εγκλήματος με τις ιδιαίτερες τεχνικές που εφαρμόζει και με τα ανάλογα εργαστήρια που διαθέτει όπως γραφολογίας, βλητικής, εντυπωμάτων, ήχου, DNA, αποτυπωμάτων και φωτογραφίας, διενεργώντας ουσιαστική υποβοήθηση στο ανακριτικό έργο όλων των προανακριτικών Αρχών της χώρας (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική , Λιμενικό κ.τ.λ.).

Το απόφθεγμα του αρχαίου Έλληνα τραγωδού της κλασικής εποχής Σοφοκλή, που κοσμεί το σήμα της υπηρεσίας «ρθόν λήθει᾽ἀεί», σημαίνει ότι « το ορθόν είναι παντοτινά όλη η αλήθεια», αντικατοπτρίζοντας κατ΄ επέκταση όλη την Ελληνική Αστυνομία και τον καθημερινό αγώνα που καταβάλει εναντίον του εγκλήματος.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis