Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
παραδοσ-παραλαβη
21:51 | 04/01/2024

Πραγματοποιήθηκε η παράδοση – παραλαβή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο νέος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μεταξύ άλλων δήλωσε:

"Απευθύνομαι στους ένστολους, στα 57.000 μέλη του αστυνομικού σώματος, σε όλες και σε όλους. Τραβάμε μία γραμμή με το παρελθόν, όχι γιατί ξεχνάμε, αλλά γιατί ξεκινάμε.

Διαβάστε επίσης

Υπάρχουμε ως αστυνομία για να προστατεύουμε τους πολίτες. Η εποχή άλλαξε, και πρέπει να πω ότι εμείς είμαστε πίσω.

Εικόνα
παραδοσ-παραλαβη

 

Οι μεταρρυθμίσεις που πριν τρία χρόνια σχεδιάστηκαν θα επικαιροποιηθούν και θα εφαρμοστούν και πρέπει να πω ότι κάποιες από αυτές όπως με ενημέρωσε ο κ. Οικονόμου είναι έτοιμες για να προχωρήσουν για υλοποίηση.

Πρώτον, η δια βίου εκπαίδευση μέσω της Ακαδημίας, η εκπαίδευση είναι το πυρηνικό μας όπλο. Μας κρατάει σε επαφή  με την κοινωνία και τις ανάγκες της και δίνει νόημα στη δουλειά μας.

Δεύτερον, Η διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση του Σώματος. Το Επιτελείο να επιτελεί, το Αρχηγείο να διοικεί, οι Υπηρεσίες να αντιστοιχούν σε ανάγκες της κοινωνίας του σήμερα χωρίς επώδυνους αναχρονισμούς.

Παράλληλα, η αξιολόγηση, το βαθμολόγιο και η κινητικότητα στο εσωτερικό του Σώματος. Ολα αυτά πρέπει να οδηγούν στην προστασία του πολίτη και μόνο και απέχουμε πολύ από αυτό.

Εικόνα
τελετή παράδοσης παραλαβής

Είχαμε νεκρούς. Νεκρούς πολίτες, νέα παιδιά και αστυνομικούς νεκρούς, νέα παιδιά.

Στους νεκρούς προσκυνάμε και δεν ξεχνάμε. Η αστυνομία όμως δεν εκδικείται. Τιμά τη μνήμη των νεκρών της και των πολιτών με το να δουλεύει και να προχωρά μπροστά.

Τραβάμε γραμμή. Και πρώτος απ’ όλους εγώ. Πίκρες, πικρίες, αδικίες, δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχοληθούμε. Έχουμε μείνει πίσω στην αποστολή μας και πρέπει να τρέξουμε.

Κάθε αστυνομικός έχει στολή και αποστολή. Όταν φοράς τη στολή πρέπει να την τιμάς και να την αξίζεις.

Μας περιμένει πολύ δουλειά. Ξεκινάμε ένα νέο δύσκολο όμορφο ταξίδι."

Δείτε τις δηλώσεις που έκαναν ο Γιάννης Οικονόμου, ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Ανδρέας Νικολακόπουλος:

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis