Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:44 | 11/02/2024

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα  thetoc.gr

Αρχικώς οφείλουμε να επανορθώσουµε και να ζητήσουμε ειλικρινή συγγνώμη από τον κὑριο Σαντέρ Πεμάι για τον οποίο δημοσιεύσαμε σε προηγούμενο άρθρο µας την Παρασκευή 02-02-2024 ὁτι σε συνέχεια ερευνών της Ἑλληνικής Αστυνομίας στις φυλακές Κορυδαλλού ανευρέθηκε ρούτερ στο κελἰ του, µε το οποίο διηύθυνε τις εξωτερικές "επαγγελματικές" του δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης

Η πληροφορία ήταν ανακριβής και αναληθής, καθὀτι το εν λόγω ρούτερ ανευρέθηκε στο κελἰ υπ᾿ αριθμόν Δ- 118, στο οποἱο δεν κρατείται ο εν λόγω κρατούμενος και φυσικά καμία εξωτερική "επαγγελματική" δραστηριότητα δεν διευθύνει. Σηµειωτέον, ὁτι καμία πρόσβαση δεν είχε στο εν λόγω ρούτερ, το οποίο δεν ανευρέθηκε σε κοινόχρηστο χώρο.

Αναφορικά δε µε την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ως κατηγορούμενος ο κ. Σαντέρ Πεμάι, λεκτέον ὁτι όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες αστυνοµικοί ήδη από το Πρωτοβάθµιο Δικαστήριο, οι ναρκωτικές ουσίες βάρους ενός τόνου και 118 κιλών δεν μεταφέρθηκαν ούτε και εισήχθησαν στην Ελλάδα με ιστιοπλοϊκό σκάφος Barracuda 7, αλλά κατασχέθηκαν στον 'Aγιο Βικέντιο της Καραϊβικής απὀ τις αμερικανικές αρχές (DEA), ήδη από τον Δεκέμβριο του έτους 2019.

Κατόπιν, οδηγήθηκαν στην αµερικανικἠ ναυτικἠ βάση στην Κούβα και από εκεἰ φορτώθηκαν σε αεροσκάφος γιατο Μαϊάμι της Φλόριντας, εν συνεχεία δε κατἐφτασαν και πάλι αεροπορικώς στην Ελλάδα και µεταφορτώθηκαν σε βαν της ελληνικής αστυνομίας µε το οποίο κατέληξαν - µε τη βοήθεια των προστατευόµενων μαρτύρων - συνεργατών της ελληνικής αστυνοµίας - σε σπίτι μισθωμένο από τους τελευταίους, ευρισκόμενο στον Αστακὀ Αιτωλοακαρνανίας.

Ακολούθως, διερευνάται το εάν η επιλογή της Ελλάδας ως χώρα παράδοσης των ναρκωτικών ουσιών αποτελεἰ προϊόν απόφασης και σχεδιασμού των 10 εμπλεκομένων αστυνομικών υπηρεσιών και συγκεκαλυμμένων δραστὠν και όχι κάποιου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ο κ. Σαντέρ Πεμάι ουδέποτε συνοµολόγησε την οποιαδήποτε σχέση µε οιαδήποτε φερόµενη ως εγκληµατική οργάνωση, ουδέποτε συναποδέχτηκε τη χρηματοδότηση, οργάνωση, εισαγωγή, μεταφορά, ή κατοχή των ναρκωτικών ουσιών που ανευρέθηκαν στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και διερευνάται το εάν η οποιαδήποτε φερόμενη εµπλοκἠ του στην εν λόγω υπόθεση είναι αποτέλεσµα της υπέρβασης των ορίων της αστυνοµικἠς συγκεκαλυµµένης δράσης- αστυνομικής διείσδυσης ("agents provocateurs").

Πηγή:  thetoc.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis