Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΓΕΕΘΑ
18:19 | 16/12/2023

Η 8η εκπαιδευτική σειρά του Διεθνούς Σχολείου Σπουδών της Σχολής Εθνικής 'Αμυνας (ΣΕΘΑ), που ξεκίνησε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, αποφοίτησε, χθες, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Τα πτυχία επέδωσε ο επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Κυριάκου ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Διαβάστε επίσης

‘Οπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, το σχολείο λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση, στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που σχεδιάζει και εκτελεί το ΓΕΕΘΑ στον τομέα των αμυντικών σπουδών.

Αποφοίτησαν συνολικά 14 σπουδαστές εκ των οποίων 4 από την Ελλάδα, 1 από την Γεωργία, 1 από την Ζάμπια, 1 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 2 από την Ιορδανία, 2 από την Κίνα, 1 από τον Λίβανο, 1 από την Μοζαμβίκη και 1 από την Σαουδική Αραβία.

Στην τελετή, η οποία έλαβε χώρα στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι πρέσβεις στην Ελλάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sulaiman Hamid Salem Almazrouri, της Ιορδανίας Zuhair Ensour και της Κίνας Xiao Junzheng, εκπρόσωποι των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Επιτετραμμένοι στην Ελλάδα της Πρεσβείας της Γεωργίας Darejan Mumladze και του Λιβάνου Ghady G. El-Khoury, ο Ακόλουθος 'Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα Colonel Rashed Alaboudi και ο καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Γεράσιμος Καραμπελιάς.

Σκοπός του Σχολείου ήταν η προετοιμασία των σπουδαστών για την ανάληψη επιτελικών καθηκόντων Ανωτάτου Αξιωματικού, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Σχολείο συμπεριέλαβε αντικείμενα στρατηγικής, ιστορίας, διεθνών σχέσεων και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, κατανεμημένα στους ακόλουθους κύκλους εκπαίδευσης:

● Research Methodology and Critical Thinking in Strategic Studies.

● Strategic Leadership and Cultural Awareness.

● Strategic Crisis Management.

● Thucydidean Approach to Applied Strategy.

● Introduction to Peace Support Operations.

● Applied International Relations and Foreign Policy.

● Defense Diplomacy and Negotiations.

● Countering the Changing Threat of International Terrorism.

● Managing Maritime Security Threats.

● War Games / Strategic Exercise.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis