Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:47 | 22/05/2015

Θυμηθείτε το Ά Μέρος του Επετειακού Αφιερώματος ΕΔΩ

 

Η πιο τραγική και δύσκολη στιγμή για όλους στην Ομάδα ΔΙΑΣ ήταν στο αιματηρό περιστατικό της ένοπλης συμπλοκής στου Ρέντη τον Μάρτιο του 2011, λόγος για τον οποίο άλλαξε κάπως ο τρόπος εκπαίδευσης και προσέγγισης των ύποπτων οχημάτων.

Στη ΔΙΑΣ υπηρετούν περισσότερα από 600 άτομα που έχουν δεχτεί επαίνους και γύρω στα 12 έχουν λάβει επανδραγαθίες για διασώσεις πολιτών που βρέθηκε σε κίνδυνο η ζωή τους και από ένοπλες συμπλοκές με κακοποιούς.

Μάλιστα, στον ειδικό φρουρό Γ.Κ. (αρχικά για λόγους ασφαλείας) έχει απονεμηθεί ο αστυνομικός σταυρός, εξαιτίας ένοπλης συμπλοκής με έναν Γεωργιανό ένοπλο ληστή πέρυσι στην Καλλιθέα, κατά την οποία σκοτώθηκε ο κακοποιός.

Ο ίδιος είναι και ο αστυνομικός που έσωσε έναν ηλικιωμένο από φλεγόμενο σπίτι στον Κολωνό.

Σε ένα άλλο ηρωικό περιστατικό τα πληρώματα της ΔΙΑΣ Αριστείδης Ντινόπουλος και Νικόλαος Σάλτας (μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, Θεόδωρο Τουμπίδη και Φώτιο Ιατρού) έσωσαν από βέβαιο θάνατο ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.

«Στις 12 Αυγούστου 2014 στο Μαρούσι, στη συμβολή των οδών Αγ. Κων/νου και Διονύσου, μεταβήκαμε σε πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε διαμέρισμα πέμπτου ορόφου, όπου είχε εγκλωβιστεί μέσα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Φτάσαμε πριν από την Πυροσβεστική. Οι ηλικιωμένοι δεν μπορούσαν να περπατήσουν για να φτάσουν ως την εξώπορτα. Ανεβήκαμε με τον συνάδελφο, έσπασα την πόρτα, μπήκαμε μέσα και τους βγάλαμε. Στη συνέχεια πήραμε δύο πυροσβεστήρες από γείτονες και σβήσαμε και τη φωτιά προτού φτάσουν οι πυροσβέστες, οι οποίοι και μας ευχαρίστησαν. Οι συνολικές μας ενέργειες διήρκεσαν τρία λεπτά».

Υπήρξε και περίπτωση, όμως, όπου χάρη στις άμεσες ενέργειές τους απετράπη η αυτοκτονία ενός άνδρα που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, στις 4 Ιουλίου 2014 στο Χαλάνδρι.

Σε αυτήν την περίπτωση οι «ήρωες της ημέρας» ήταν ο Χρήστος Γκαλδώρας, ο Γεώργιος Νικολακόπουλος, ο Θωμάς Μαζνέικος και ο Δημήτριος Σιδερογιάννης. «Χωρίς σκέψη ανεβήκαμε πάνω, πηδήξαμε από παρακείμενα μπαλκόνια και τον πιάσαμε κυριολεκτικά στον αέρα, τη στιγμή που πέρασε το κάγκελο και πήγε να πέσει».

Ο Στέλιος Βασιλάκης στα μέσα Δεκεμβρίου, μία ημέρα εκτός υπηρεσίας, αντιλήφθηκε στον Νέο Κόσμο τις κινήσεις ενός υπόπτου για σωρεία ληστειών στην περιοχή και συγκράτησε τον αριθμό της πλαστής του πινακίδας.

Την άλλη μέρα οργάνωσε την ομάδα του, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Αργότερα κατάλαβαν ότι ο συλληφθείς ήταν υπεύθυνος για 30 ληστείες στην περιοχή και εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στις 28 Αυγούστου 2014 το πλήρωμα της Ομάδας ΔΙΑΣ (Σ.Φ. και Π.Β., για λόγους ασφαλείας) ήρθε αντιμέτωπο με δύο σεσημασμένους ένοπλους ληστές έξω από σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να συλληφθεί και ο άλλος να πέσει νεκρός.

Θοδωρής Παναγιωτίδης

http://www.dimokratianews.gr

Θυμηθείτε το Ά Μέρος του Επετειακού Αφιερώματος ΕΔΩ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis