Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 28/01/2024

Το όνομα του 31χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη, που έχασε τη ζωή του μετά τη δολοφονική επίθεση που είχε δεχθεί με ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη, πρόκειται να δώσει σε πάρκο στην περιοχή της Χαριλάου ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ο αδικοχαμένος αστυνομικός για 20 ημέρες έδωσε γενναία μάχη στη ΜΕΘ για να κρατηθεί στη ζωή ακόμη και μετά τον ακρωτηριασμό του.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με αίτημα στον δήμο Θεσσαλονίκης είχε αναφερθεί στη μετονομασία οδού σε «Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη» προς τιμή του 31χρονου.

Η Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών του δήμου, πρότεινε την ονομασία του πάρκου που βρίσκεται επί της οδού Γιάννη Αγγέλου μεταξύ των οδών Αλκαμένους και Νικάνοροςκοντά και στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου, σε «Πάρκο Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη».

Το θέμα της ονομασίας του πάρκου θα τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση την  ερχόμενη Τετάρτη

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προβλέπεται να παραπεμφθεί στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα (στην οποία βρίσκεται το πάρκο) προκειμένου να την εγκρίνει. Καθώς πρόκειται για ονομασία και όχι για μετονομασία, δεν χρειάζεται έγκριση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Από την πλευρά της και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας (ο Γιώργος Λυγγερίδης υπηρετούσε στην πρωτεύουσα) έκανε πρόταση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το Στρατόπεδο της ΥΑΤ να λάβει το όνομα του Γιώργου Λυγγερίδη.

makthes.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis