Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:04 | 07/07/2016

Οπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, το Facebook αναπτύσσει διάφορες τεχνολογίες, προκειμένου να υλοποιήσει τη δέσμευση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, οι προσπάθειες αυτές οδήγησαν στο OpenCellular, μια ασύρματη πλατφόρμα, που υποστηρίζει αρκετά πρότυπα δικτύωσης, όπως τα 2G, LTE και Wi-Fi.

Η κεντρική ιδέα πίσω από το OpenCellular είναι ότι εφόσον αυτό θα γίνει διαθέσιμο ως «ανοικτό» πρότυπο, το κόστος κατασκευής και εγκατάστασης του σχετικού εξοπλισμού θα περιοριστεί σημαντικά.

Πώς θα γίνει αυτό εφικτό στην πράξη; Για παράδειγμα, ένα απομακρυσμένο χωριό θα μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση ακριβών καλωδίων και κεραιών, καθώς οι αρθρωτές μονάδες OpenCellular, που έχουν το μέγεθος μεγάλου πορτοφολιού, θα μπορούν να παρέχουν την ίδια λειτουργικότητα με τις συμβατικές λύσεις. Και το σημαντικότερο; Κοστίζοντας πολύ πιο φθηνά!

Κάθε τηλεπικοινωνιακός πάροχος που το επιθυμεί, θα μπορεί να αναπτύξει τα δικά του OpenCellular συστήματα, προσαρμόζοντας μάλιστα το hardware ή το λογισμικό στις ανάγκες της εκάστοτε εφαρμογής.

Το νέο σύστημα είναι προς το παρόν σε στάδιο δοκιμαστικής λειτουργίας, η οποία αν στεφθεί με επιτυχία θα μπορούσε να φέρει μια νέα «επανάσταση».

Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis