Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
4058678_intime
18:24 | 11/03/2024

Βαρύ πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στα ηγετικά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη τα γεγονότα που έλαβαν χώρα έξω από το κινηματοθέατρο Ολύμπιον το βράδυ της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, τη στιγμή που εισερχόταν στο Ολύμπιον. Λίγα λεπτά αργότερα ένας κουκουλοφόρος χτύπησε στο πρόσωπο έναν αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον.

Διαβάστε επίσης

Για τα δύο συμβάντα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν από χθες τον σχηματισμό δικογραφίας για της επίθεση στον αστυνομικό. Για την περίπτωση της επίθεσης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχηματιστεί δικογραφία. Το αδίκημα που τελέστηκε είναι αυτό της εξύβρισης. Είναι ένα αδίκημα το οποίο διώκεται κατ’ έγκληση. Για να σχηματιστεί δικογραφία θα έπρεπε να υποβληθεί μήνυση από τον κ. Κασσελάκη.

 

Η Κρατική Ασφάλεια ειδοποίησε εγκαίρως την ασφάλεια Κασσελάκη

Το χθεσινό πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε ότι πριν από την επίσκεψή του στο Ολύμπιον θα έδινε το «παρών» στην συγκέντρωση κατά της επίθεσης στα άτομα queer στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας ενημέρωσαν εγκαίρως ότι μεταξύ των δύο χιλιάδων συγκεντρωμένων υπήρχαν τριακόσια άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατούσαν στειλιάρια. Η συγκεκριμένη ενημέρωση ακύρωσε την εμφάνιση Κασσελάκη στην συγκέντρωση. Η εκτίμηση κινδύνου της Κρατικής Ασφάλειας αποδείχτηκε ορθή καθώς λίγη ώρα αργότερα ο κ. Κασσελάκης προπηλακίστηκε από κουκουλοφόρους της περιφρούρησης της συγκέντρωσης.

 

Οργή Χρυσοχοΐδη για τον τραυματισμό αστυνομικού

Ο τραυματισμός του αστυνομικού από κουκουλοφόρο προκάλεσε την οργή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο υπουργός ενημερώθηκε για το συμβάν από συνεργάτη του. Όταν έμαθε πως δεν έγινε καμία ενέργεια για τη σύλληψη του δράστη ζήτησε εξηγήσεις. Αργότερα έλαβε την ενημέρωση ότι οι δυνάμεις της ΔΑΕΘ (διμοιρίες ΜΑΤ) δεν επαρκούσαν καθώς ήταν σε εξέλιξη η ποδοσφαιρική αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Άρη. Η λανθασμένη διαχείριση των αστυνομικών δυνάμεων της πόλης εκθέτει την ηγεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και θέλουν υψηλόβαθμους αξιωματικούς να δημιουργούν τα δικά τους «πριγκιπάτα» αφήνοντας τον βασιλιά γυμνό.

Πηγή:  thestival.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis