Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 23/08/2020

Καμία διάθεση για αποκλιμάκωση στο Αιγαίο δεν δείχνει η Άγκυρα καθώς δόθηκε παράταση μέχρι τις 27 Αυγούστου στην παράνομη τουρκική NAVTEX για τις έρευνες του Oruc Reis. Η Navtex για τις έρευνες του Oruc Reis έληγε τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Open TV Ζήση Μούσιο, η ανακοίνωση της παράτασης της NAVTEX έγινε από την υπηρεσία που εκδίδει τις ναυτικές οδηγίες.
[custom:google-ads]
Η συγκεκριμένη εξέλιξη φάνηκε ότι ήταν αναμενόμενη καθώς έτσι όπως κινείται το ερευνητικό σκάφος έδειχνε ότι δεν κάνει καμία διαδικασία για να αποχωρήσει από την περιοχή. Έτσι λοιπόν επιβεβαιώνεται η εικόνα που είχαν οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και το Oruc Reis παραμένει στην περιοχή. Η παράταση της NAVTEX σημαίνει ότι το ερευνητικό θα συνεχίσει να κάνει τις έρευνες συνοδευόμενο από τα τουρκικά πολεμικά πλοία, ενώ στον ίδιο χώρο θα είναι και το πολεμικό ναυτικό. Αυτή η εξέλιξη έρχεται την ώρα που γίνονται προσπάθειες από την Αθήνα, την Άγκυρα και τις ξένες δυνάμεις για να βρεθεί παράθυρο διαλόγου.

Μετά και την παράταση της NAVTEX, φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα στον διάλογο καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι όσο παραμένει το Oruc Reis στη συγκεκριμένη περιοχή δεν μπαίνει σε καμία συζήτηση, με τη γειτονική χώρα.

 

Πηγή: ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis