Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
21:09 | 14/08/2023

...«Την Κυριακή, 14 Αυγούστου, κομάντος ανταρτών της οργάνωσής μας επιτέθηκε στο ΙΘ' Αστυνομικό Τμήμα του Βύρωνα, το κατέλαβε και απαλλοτρίωσε τον οπλισμό του, όπως και ορισμένα άλλα αντικείμενα χρήσιμα στον επαναστατικό αγώνα...».

Έτσι ξεκινούσε το κείμενο της προκήρυξης της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες τον Αύγουστο του 1988, δύο ημέρες μετά την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα του Βύρωνα.

Διαβάστε επίσης


Τότε, έξι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης είχαν εισβάλει στο συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα, αφόπλισαν, έδεσαν και κλείδωσαν στα κρατητήρια τους τέσσερις αστυνομικούς (τρεις άνδρες και μία γυναίκα) που είχαν υπηρεσία εκείνο το μεσημέρι, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, στην άδεια Πρωτεύουσα.

17 Νοέμβρη
Το έμβλημα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη

 

ΠΩΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Ο ένας από τους τρομοκράτες ήταν ντυμένος αστυφύλακας.

Πλησίασε τον σκοπό του Τμήματος, προσποιούμενος ότι κάνει προσαγωγή ενός υπόπτου (δεύτερος τρομοκράτης, στην πραγματικότητα).

Αιφνιδίασαν και αφόπλισαν τον σκοπό και ακολούθως την αξιωματικό υπηρεσίας, ενώ άλλοι τέσσερις τρομοκράτες εισέβαλαν
στο Τμήμα φορώντας κουκούλες.

«Στη συνέχεια τους δέσαμε και τους κλείσαμε στο βρωμερό, επίσης, κρατητήριό τους, όπου η αρχιφύλακας κάθησε στο μοναδικό στρώμα», σημείωνε η 17 Νοέμβρη στην προκήρυξη.

Ήταν η πρώτη φορά, τότε, που η 17 Νοέμβρη είχε συνοδεύσει προκήρυξη με «φωτογραφικό υλικό».

Η φωτογραφία των όπλων που εκλάπησαν από το Τμήμα του Βύρωνα, μαζί με το κείμενο ανάληψης της ευθύνης, είχαν σταλεί τότε στο «Έθνος».

Η όλη επιχείρηση είχε κρατήσει μόλις είκοσι λεπτά και οι τρομοκράτες πήραν μαζί τους κάποια μακρύκαννα, δύο αυτόματα, δύο περίστροφα, έξι φορητούς ασυρμάτους, τέσσερα πηλήκια αστυνομικών, τις σφραγίδες του Τμήματος Βύρωνα και του Παραρτήματος Ασφαλείας.

οπλα Α.Τ. Βυρωνα
Κάποια από τα όπλα που άρπαξαν από το Α.Τ. Βύρωνα
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis