Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
παιδι.
12:44 | 10/07/2023

Ένας πατέρας που αφιέρωσε τα τελευταία 22 χρόνια της ζωής του στην προσπάθεια να βρει τον απαχθέντα γιο του κατάφερε τελικά να τον βρει σε μια πόλη 560 μίλια (900 χιλιόμετρα) μακριά.

Στις 9 Οκτωβρίου 2001, ο Lei Wuze έφυγε από το σπίτι του στην Yueyang της επαρχίας Hunan χωρίς να γνωρίζει ότι θα ήταν η τελευταία φορά που θα έβλεπε τον γιο του για πάνω από δύο δεκαετίες. Ο άνδρας άφησε το 4χρονο αγόρι του, Yuechuan, να παίζει υπό την επίβλεψη μιας γειτόνισσας του. Η γυναίκα είπε αργότερα στην αστυνομία ότι είχαν συναντήσει στο δρόμο έναν ύποπτο άνδρα, ο οποίος αργότερα έστησε παγίδα στο αγόρι και το απήγαγε όταν εκείνη δεν πρόσεχε. Ο Lei ήταν συντετριμμένος, αλλά δεν έχασε ποτέ την ελπίδα ότι μια μέρα θα ξαναδεί το αγόρι του. Αμέσως ξεκίνησε μεγάλα ταξίδια μέσα και γύρω από την Yueyang, κρατώντας φωτογραφίες του γιου του και σταματώντας τους ανθρώπους στην κίνηση για να τους ρωτήσει αν τον είχαν δει. Τα χρόνια πέρασαν, αλλά ο Lei Wuze επέμενε, και φέτος, η προσπάθεια του τελικά απέδωσε καρπούς.

Διαβάστε επίσης

Κατά τη διάρκεια των 22 ετών που πέρασε αναζητώντας τον γιο του, ο Lei Wuze έγινε φίλος με άλλους γονείς που προσπαθούσαν εξίσου απεγνωσμένα να βρουν τα παιδιά τους που είχαν απαχθεί. Βλέποντας πολλούς από αυτούς να επανενώνονται με τους απογόνους τους, δεν σταμάτησε να ελπίζει ότι μια μέρα θα μπορέσει και αυτός να κρατήσει ξανά στην αγκαλιά του τον Yuechuan. Παρά το γεγονός ότι γερνούσε και αισθανόταν όλο και πιο κουρασμένος κάθε χρόνο που περνούσε, δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Αντίθετα, τα τελευταία χρόνια προσπαθούσε περισσότερο, στρεφόμενος ακόμη και στην πειραματική τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών αναζήτησης του γιου του, ο Lei Wuze συνάντησε περισσότερους από 300 αστυνομικούς, μερικοί από τους οποίους ήταν πιο εξυπηρετικοί από άλλους, και επισκέφθηκε εκατοντάδες πόλεις σε όλη την Κίνα, ψάχνοντας να εντοπίσει ίχνη του Yuechuan. Πάντα επέστρεφε στο σπίτι του απογοητευμένος, μέχρι που φέτος ένα πρωτοποριακό λογισμικό αναγνώρισης προσώπου που ονομάστηκε “Πρωτότυπο Αναγνώρισης Προσώπου 2.0” από τον κινεζικό Τύπο εντόπισε τον γιο του.

Χρησιμοποιήθηκε από την αστυνομία για την εύρεση πιθανών ταυτοτήτων χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο γήρανσης με βάση φωτογραφίες του Lei Yuechuan όταν ήταν παιδί. Νωρίτερα φέτος, ο Wuze ενημερώθηκε ότι το DNA του ταίριαζε απόλυτα με αυτό ενός 26χρονου άνδρα στο Shenzen, πάνω από 900 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε απαχθεί ο Yuechuan. Πραγματοποιήθηκε ένα δεύτερο τεστ DNA και η ταύτιση επιβεβαιώθηκε.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Wuze είχε πάει αρκετές φορές στο Shenzhen, σε μια περίπτωση μάλιστα είχε μείνει λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι του Yuechuan, αλλά πάντα επέστρεφε στο σπίτι του
απογοητευμένος. Αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στον εντοπισμό του γιου του. Ανέβασε φυλλάδια σε όλη την Κίνα, συμμετείχε σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και ήταν πάντα ενεργός στο διαδίκτυο. Ο Lei εκτιμά ότι αφιέρωσε πάνω από το 70% του χρόνου του τα τελευταία 22 χρόνια για να βρει τον Yuechuan.

Ο Lei Wuze, ο οποίος αγόραζε κάθε χρόνο δώρα γενεθλίων στον γιο του, παρά την απουσία του, συνάντησε τελικά τον 26χρονο Yuechan στα τέλη του περασμένου μήνα. Ήταν μια συγκινητική κατάληξη σε μια σπαρακτική ιστορία που διήρκεσε πάνω από δύο δεκαετίες. Δεν είναι σαφές αν ο Γιουετσουάν έχει ακόμη δική του οικογένεια και αν θέλει να έρθει να ζήσει με τη βιολογική του οικογένεια, αλλά το γεγονός ότι ο Lei βρήκε επιτέλους τον χαμένο γιο του είναι βέβαιο ότι θα φέρει γαλήνη στην οικογένειά του.

Πηγή:   enikos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis