Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Κροατία
22:44 | 17/02/2024

Πρωταθλήτρια κόσμου για τρίτη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης της Κροατίας. Στον τελικό της φετινής διοργάνωσης στη Ντόχα, η ομάδα του Ιβιτσα Τούτσακ επικράτησε της Ιταλίας με 15-13 στα πέναλτι (κ.α. 11-11) και επανήλθε στην κορυφή μετά από επτά χρόνια, έχοντας στο ρόστερ της δύο παίκτες του Ολυμπιακού, τον Μάρκο Μπίγιατς και τον Λούκα Λόντσαρ. Για τους «σετεμπέλο» του Σάντρο Καμπάνια, αυτός είναι ο δεύτερος χαμένος τελικός μέσα σε ενάμιση χρόνο, καθώς είχε προηγηθεί η ήττα του 2022 από την Ισπανία στη Βουδαπέστη. 

Ο τελικός ήταν ντέρμπι από την αρχή ως το τέλος, καθώς καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει έστω με διαφορά δύο τερμάτων. Ο Αντρέα Φοντέλι, που ήταν ο κορυφαίος της Ιταλίας με έξι γκολ, έδωσε προβάδισμα 11-10 στην ομάδα του με πέναλτι, 1΄40΄΄ πριν τη λήξη, οι Κροάτες έχασαν μία επίθεση με παίκτη παραπάνω, αλλά στο τέλος, και σε συνθήκη «7 εναντίον 6», αφού προωθήθηκε και ο Μπίγιατς, ο Μπούριτς ισοφάρισε πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος. 

Διαβάστε επίσης

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Ντελ Λούνγκο απέκρουσε το σουτ του Φάτοβιτς και έδωσε πλεονέκτημα στους «σετεμπέλο», που ξεκίνησαν με δύο εύστοχες εκτελέσεις. Ο Τούτσακ άλλαξε τερματοφύλακα και ο Μάτε Ανιτς, αφού πρώτα είδε τον πολύπειρο Ετσενίκε να «σημαδεύει» το δοκάρι, εν συνεχεία απέκρουσε το πέναλτι του Ντι Φούλβιο. Ο Ζούβελα ήταν αυτός που πέτυχε το τελευταίο γκολ και «σφράγισε» την επιστροφή της Κροατίας στην κορυφή του κόσμου.
 
Τα οκτάλεπτα (με πρώτην την Ιταλία): 3-2, 2-3, 2-3, 4-3


Στα πέναλτι: 2-4


Τα γκολ:
ΙΤΑΛΙΑ: Φοντέλι 6, Ντι Φούλβιο 2, Πρεσούτι 3, Μαρτζιάλι, Κοντέμι
ΚΡΟΑΤΙΑ: Χάρκοφ 5, Μάρινιτς-Κράγκιτς 4, Μπούριτς 3, Μπίλιακα, Ζούβελα, Βρλιτς

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis