Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
AST.jpg
09:39 | 14/04/2024

Αναστάτωση στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. για τις υψηλές αμοιβές τουλάχιστον 1.200 ενστόλων που μεταφέρονται από την περιφέρεια για να καλύψουν κεντρικές «μαύρες τρύπες» στην αστυνόμευση.

Γράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος

Διαβάστε επίσης

 

Κλυδωνισμούς στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. προκαλούν τα οικονομικά οφέλη που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν τα 5.500 ευρώ μηνιαίως και απολαμβάνουν περί τους 1.200 αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν κληθεί από την Περιφέρεια όπου υπηρετούν προκειμένου να ενισχύσουν οκτάωρες περιπολίες και ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ή σε τουριστικές περιοχές.

1

Τα παραπάνω έχουν προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών και αναφορές για στελέχη «δύο ταχυτήτων», καθώς οι «ντόπιοι» αστυνομικοί που συμμετέχουν στα ίδια μέτρα, συχνά ακόμα και στην ίδια περιοχή, συνεχίζουν να λαμβάνουν περίπου 1.000 ευρώ, ενώ οι «αποσπασμένοι» λαμβάνουν αμοιβή διπλάσια από αυτήν των στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για μια επιλογή που «τινάζει» τον προϋπολογισμό της Αστυνομίας, με την επιβάρυνση των δημόσιων ταμείων να υπολογίζεται ετησίως σε 70-80 εκατ. ευρώ.

«Πολλοί από τους αστυνομικούς που καλούνται στα αστικά κέντρα και λαμβάνουν τέτοιο δυσθεώρητο ποσό είχαν μετατεθεί με «ρουσφέτια» στην επαρχία για να αποφύγουν τον φόρτο εργασίας. Δηλαδή, είναι διπλά ωφελούμενοι, κάτι που προκαλεί περαιτέρω αντιδράσεις από τους μη προνομιούχους συναδέλφους τους» λένε στα «ΝΕΑ» υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

ta nea

Σε αρκετές περιπτώσεις, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, υποκρύπτονται υποθέσεις ...

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου στην ιστοσελίδα in.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis