Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Πάνω από 4.000 υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης τέθηκαν σε αναμονή λόγω έλλειψης αστυνομικού προσωπικού στο Χιούστον
18:19 | 04/03/2024

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον στην πολιτεία Τέξας των ΗΠΑ, Τρόι Φίνερ, σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι το τμήμα θα εργαστεί σκληρά για να διορθώσει ένα τρομερό λάθος σύμφωνα με το οποίο τέθηκαν σε αναμονή 4.017 υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης ενηλίκων λόγω ακατάλληλης κωδικοποίησης στο σύστημα που ονόμαζε τις υποθέσεις ως «ανασταλμένες λόγω έλλειψης προσωπικού».

«Θέλω να ξεκινήσω μιλώντας απευθείας με τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης και τις οικογένειές τους, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρόκειται για τραυματικά εγκλήματα και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό», είπε ο Finner κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου. «Αν δεν καταφέρουμε να ερευνήσουμε έστω και μία υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης, αποτυγχάνουμε. Υπόσχομαι ότι το Αστυνομικό Τμήμα του Χιούστον διορθώσει αυτό το τραγικό λάθος και θα αποδοθούν ευθύνες».

Διαβάστε επίσης

Το 2021 ήταν η πρώτη φορά που έμαθε για την ετικέτα στο σύστημα κωδικοποίησης υποθέσεων «αναστολής λόγω έλλειψης προσωπικού». Εκείνη την εποχή, είπε, έδωσε εντολή να σταματήσει να χρησιμοποιείται αυτή η ετικέτα στο σύστημα.

Ο αρχηγός είπε ότι στις 7 Φεβρουαρίου έμαθε ότι ένας σημαντικός αριθμός περιστατικών σεξουαλικής επίθεσης είχε κωδικοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο και διέταξε αμέσως την επανεξέταση αυτών των υποθέσεων.

«Αυτός ο κωδικός τέθηκε σε ισχύ το 2016. Δεν θα χρησιμοποιηθεί ξανά στο τμήμα. Ήταν απαράδεκτο».

Ο Φίνερ εξήγησε ότι σε αυτές τις περισσότερες από 4.000 υποθέσεις, η αστυνομία διαπίστωσε ότι ορισμένες ήταν διπλές. Επεσήμανε την περίπτωση ενός ατόμου που έπασχε από ψυχική ασθένεια και είχε υποβάλει 91 αναφορές. Άλλα περιστατικά, είπε, χαρακτηρίστηκαν εσφαλμένα. Ο αρχηγός ανέφερε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, το αστυνομικό τμήμα του Χιούστον έχει ήδη εξετάσει περίπου 700 από αυτές τις αναφορές.

«Και πάλι, κάθε αναφορά περιστατικού είναι σημαντική και οφείλουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους να είναι ενδελεχής και πλήρης η εξέταση της», πρόσθεσε ο επικεφαλής.

Στη συνέντευξη τύπου, είπε ότι είχε ήδη τοποθετησει 22 άτομα στη συγκεκριμένη ομάδα έρευνας ενώ υποσχέθηκε ότι 10 ακόμη μέλη του προσωπικού θα τοποθετηθούν στην ομάδα μέχρι το τέλος της ημέρας.

«Αυτή η ομάδα θα εξετάσει τις υποθέσεις, θα επικοινωνήσει με τα άτομα, θα πραγματοποιήσει συνεντεύξεις και θα κωδικοποιήσει σωστά τις αναφορές περιστατικών», είπε ο Finner.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis