Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ημερίδα
20:27 | 21/02/2024

Μεγάλη επιτυχία με πρωτοφανή, για τη θεματολογία, συμμετοχή και ανταπόκριση εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας, φορέων και κόσμου σημείωσε η Ημερίδα με θέμα «Νεανική παραβατικότητα – Η σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας» που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης».

Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμούς του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη, του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου Ιορδάνη Μαγειράκη, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος Κώστα Γιαννόπουλου και του Προέδρου της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Αιγιαλείας Μένιου Κουτρόπουλου.

Διαβάστε επίσης

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Ανδρέας Τσαπικούνης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ταξίαρχος Θεόδωρος Τσάτσαρης.

Εικόνα
ημερίδα νεανανική παρ

Ο πρώην βουλευτής και εγκληματολόγος Άγγελος Τσιγκρής επεσήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι oι ανήλικοι με παραβατικό ιστορικό (π.χ. τέλεση κλοπών, πρόκληση επεισοδίων στα γήπεδα και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας) παρουσιάζουν αντίστοιχα προβλήματα στην οικογένεια και το σχολείο, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε παραβατικές ομάδες, προκειμένου να αναπληρώσουν εκεί την ανθρώπινη επικοινωνία και την αναγνώριση που τους λείπει.

Για τον σχολικό εκφοβισμό και τη νεανική βία μίλησε η Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννα Τσάκωνα ενώ για τη βία μέσω του διαδικτύου και τρόπους αντιμετώπισής της μίλησε εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ. ο αξιωματικός Δημήτρης Πανούτσος.

Εικόνα
ημερίδα νεανανική παρ

Την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση των παιδιών και βέβαια της σχολικής κοινότητας τόνισε ο Δημήτρης Ελευθεριώτης, Αντιδήμαρχος Παιδείας Αιγιαλείας και εκπαιδευτικός, επισημαίνοντας ότι ο δήμος Αιγιαλείας με τις διευθύνσεις και τις Αντιδημαρχίες Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία.

Εικόνα
ημερίδα νεανανική παρ

Δημοτικοί παράγοντες, σχολικοί παράγοντες και εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν στις ευθύνες της Πολιτείας να απλώσει ένα «δίχτυ ασφαλείας» κατά της βίας στο σχολείο αλλά και την οικογένεια.

Την ημερίδα έκλεισαν οι πρόεδροι των 15μελών Λυκείων της Αιγιαλείας, εκφράζοντας την αγωνία και τις ανησυχίες τους σχετικά με την έξαρση της σχολικής βίας αλλά και θέτοντας τρόπους επίλυσης τους.

Πηγή:  aigialeiatv.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis