Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:30 | 14/10/2016

Ο Mark Wahlberg πρωταγωνιστεί σε μία ταινία που βασίζεται στην τρομοκρατική επίθεση στον φημισμένο Μαραθώνιο της Βοστόνης, το 2013. Η ταινία θα έχει πατριωτικό χαρακτήρα, αλλά οι πρώτες ενδείξεις φανερώνουν πως δεν πείθονται όλοι για τις αγνές προθέσεις πίσω από την κινηματογραφική μεταφορά μίας εθνικής τραγωδίας...

Το Patriots Day είναι η τρίτη κινηματογραφική συνάντηση του Mark Wahlberg με τον σκηνοθέτηPeter Berg η οποία βασίζεται σε πραγματική ιστορία. Οι δύο τους συνεργάστηκαν τόσο στο Lone Survivor του 2013, για μία αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, όσο και στο φετινό Deepwater Horizon, που αφορά μία από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στον πλανήτη.

Η νέα ταινία επικεντρώνεται στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον απόηχο της βομβιστικής επίθεσης, τον Απρίλιο του 2013, στη Βοστόνη, κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου, η οποία άφησε πίσω της 3 νεκρούς και 264 τραυματίες, δίνοντας έμφαση στον τρόπο που ο Αμερικάνικος λαός άφησε τις διαφορές του στην άκρη και ενώθηκε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ειδικότερα, το Patriots Day λέει την ιστορία του αρχιφύλακα Tommy Saunders, ο οποίος θα ενώσει δυνάμεις με τον ειδικό πράκτορα του FBI Richard DesLauriers, τον Αστυνομικό Επίτροπο Ed Davis, τον λοχία Jeffrey Pugliese και τη νοσοκόμα γυναίκα του, Carol Saunders, σε μία κούρσα απέναντι στον χρόνο, κυνηγώντας τους βομβιστές πριν χτυπήσουν ξανά.

Ο Wahlberg θα υποδύεται τον Saunders, έναν φανταστικό χαρακτήρα ο οποίος έχει δημιουργηθεί για να αντιπροσωπεύει όλους τους αστυνομικούς του τμήματος της Βοστόνης, οι οποίοι ρίχθηκαν στο καθήκον εκείνη τη μαύρη ημέρα. Δίπλα του, στον παρομοίως οικοδομημένο για να αντιπροσωπεύει το νοσηλευτικό προσωπικό της πόλης ρόλο της γυναίκας του, η Michelle Monaghan.

Οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές είναι υπαρκτά πρόσωπα τα οποία έπαιξαν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στην καταδίωξη και σύλληψη των τρομοκρατών. Θα τα υποδυθούν μία σειρά από μεγάλα ονόματα του Hollywood, όπως ο βραβευμένος με Όσκαρ J.K. Simmons (Pugliese), ο βιρτουόζοςJohn Goodman (Davis) και ο αγέραστος Kevin Bacon (DesLauriers). 

Το πρώτο επίσημο teaser trailer κυκλοφόρησε και δίνει το στίγμα και τον τόνο της ταινίας.

Patriots Day - Teaser Trailer

 

Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για την ταινία

Το Patriots Day, πάντως, μπορεί να έχει λαμπερό cast και να υπόσχεται ότι θα αποτελέσει ένα"χρονικό το οποίο συλλαμβάνει την αγωνία ενός από τα πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένα ανθρωποκυνηγητά στην ιστορία των σωμάτων ασφαλείας και τιμά τη δύναμη του λαού της Βοστόνης", αλλά δεν έχει πείσει άπαντες για τις αγνές του προθέσεις.

Ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, στον φετινό Μαραθώνιο της Βοστόνης, όπου εμφανίστηκε ο Wahlberg, προκλήθηκε μία μικρή αναστάτωση από κατοίκους της πόλης οι οποίοι θεωρούν ασέβεια την κινηματογραφική μεταφορά μίας τραγωδίας αυτού του μεγέθους τόσο νωρίς. Και μετά την κυκλοφορία του teaser trailer έγινε ξεκάθαρο ότι δεν είναι λίγοι όσοι σκέφτονται έτσι.

Η αναλογία likes προς dislikes -στην οποία το πρόσφατο παράδειγμα των Ghostbusters μάς δίδαξε να δίνουμε τη δέουσα προσοχή-, αλλά και τα σχόλια κάτω από το trailer φανερώνουν ότι σημαντική μερίδα του αμερικάνικου κοινού θεωρεί την ταινία μία ξεδιάντροπη αρπαχτή, κατηγορώντας τους συντελεστές για "αηδιαστική συμπεριφορά" στον βωμό του χρήματος.

Η παραγωγή, ωστόσο, δεν μοιάζει να ανησυχεί ιδιαίτερα, έχοντας μάλιστα μεταφέρει την πρεμιέρα της ταινίας για τον Δεκέμβριο, ώστε να να προλάβει τις διορίες για τα Όσκαρ της επόμενης χρονιάς.

Ούτε το Hollywood γενικότερα φαίνεται να ιδρώνει, καθώς ήδη ετοιμάζεται και δεύτερη ταινία για την τρομοκρατική επίθεση στη Βοστόνη, με τίτλο Stronger, πρωταγωνιστή τον Jake Gyllenhaal στον ρόλο του Jeff Bauman, ενός δρομέα που έχασε και τα δύο του πόδια από την έκρηξη και ημερομηνία κυκλοφορίας εντός του 2017.

Το Patriots Day θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 12 Ιανουαρίου 2017 και έως τότε, θα γνωρίζουμε λογικά εάν οι διαδικτυακές αντιδράσεις θα μετουσιωθούν σε περιφρόνηση της ταινίας ή εάν θα μιλήσει τελικά, το "αθάνατο πατριωτικό πνεύμα" των Αμερικάνων...

www.pathfinder.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis