Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
16:19 | 13/07/2023

Κατηγορηματικός ήταν στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για την μη κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

«Στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στα Πανεπιστήμια.Ένα κλίμα το οποίο θα ευνοεί τους φοιτητές και τους καθηγητές, θα τους προστατεύει και θα απομονώνει παραβατικές συμπεριφορές. Σε αυτή την πολιτική έχουν γίνει πολλές κινήσεις: επαναφορά ασύλου στην αληθινή του έννοια, είχαμε άσυλο ανομίας. Μία από τις κινήσεις είναι και Πανεπιστημιακή Αστυνομία και το λέω ρητώς ότι δεν καταργείται. Δεν υπήρχε ποτέ τέτοια πρόθεση και καμία τέτοια διατύπωση. Επανεξετάζουμε πώς θα έχει τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη Αστυνομία» είπε.

Διαβάστε επίσης

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νότης Μηταράκης είχε πει ότι θα αλλάξει ο σχεδιασμός για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. «Κάνουμε επανασχεδιασμό. Η ΕΛΑΣ πρέπει να παίξει πιο επικουρικό ρόλο στην ασφάλεια των πανεπιστημίων, πρέπει να βγουν και τα πανεπιστήμια μπροστά. Μπορεί να μην χρειάζεται η παρουσία με τη μορφή που σχεδιάζαμε αρχικά, αλλάζει ο σχεδιασμός. Θα βγούμε σε καινούργιο σχεδιασμό» είχε πει χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε επίσης ότι υπάρχει πλάνο για έφιππη αστυνομία στα πρότυπα του εξωτερικού. Το πλάνο του υπουργού είναι η έφιππη αστυνομία της Αθήνας, που θα αποτελείται από 10 άνδρες και έξι άλογα, να ξεκινήσει τις περιπολίες το 2024. Η ιδέα όμως της έφιππης Αστυνομίας έλαβε «όχι» από τον πρωθυπουργό.

«Δεν υπάρχει κανένα άδειασμα, κανενός υπουργού, από τον πρωθυπουργό. Υπήρξε μία πρόταση που δεν έγινε δεκτή σχετικά με την έφιππη αστυνομία» είπε για το συγκεκριμένο θέμα ο Παύλος Μαρινάκης.

Ακούστε μετά το 10:47:

 

tovima.gr

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis