Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Perfect Days
16:59 | 20/02/2024

Στις 22 Φεβρουαρίου βγαίνει στις αθηναϊκές κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Perfect Days» του γνωστού σε όλους μας Γερμανού σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς, η οποία χαιρετίστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών ως το μεγαλύτερο πρόσφατο αριστούργημά του.

Το 2018, το The Nippon Foundation εγκαινίασε το πρότζεκτ The Tokyo Toilet (TTT) στο οποίο προσκάλεσε 16 αρχιτέκτονες και δημιουργούς - μεταξύ αυτών ονόματα διεθνούς εμβέλειας όπως οι Toyo Ito, Shigeru Ban και Kengo Kuma - να ανακαινίσουν δημόσιες τουαλέτες στη Shibuya του Τόκιο.

Διαβάστε επίσης

Το εγχείρημα ήθελε να είναι απάντηση στην κοινή αντίληψη ότι οι δημόσιες τουαλέτες είναι σκοτεινά, βρώμικα και επικίνδυνα μέρη αλλά και να ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα, δίνοντας πρόσβαση σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή ειδικών αναγκών. Τα γοητευτικά τοπόσημα της πρωτεύουσας της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου που προέκυψαν βρήκαν τον δρόμο τους στη μεγάλη οθόνη, «πρωταγωνιστώντας» στην ταινία του Βέντερς (https://www.instagram.com/p/C2W1YPvt6nl/).

Στην ταινία, παρακολουθούμε τη φανταστική ζωή του Hirayama, ενός που καθαρίζει δημόσιες τουαλέτες στη Shibuya· στον ρόλο, ο καταξιωμένος Ιάπωνας ηθοποιός Koji Yakusho. Ζώντας μια ήρεμη και ήσυχη ζωή, ο πρωταγωνιστής ξυπνάει κάθε πρωί την ίδια ώρα, ετοιμάζεται ως συνήθως, και πάει στη δουλειά του: να καθαρίσει τις ίδιες τουαλέτες. Αν και η ζωή του μοιάζει μονότονη, καμία μέρα δεν είναι ίδια με την άλλη, μιας και ο ίδιος ξεκινάει την κάθε καινούργια μέρα με μια γαλήνια αισιοδοξία που αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές μας. Ωστόσο, σε αυτή τη γαλήνια ύπαρξη, απρόσμενα συμβάντα τελικά ταράζουν τη ζωή του, πηγαίνοντάς τον πίσω στο παρελθόν του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis