Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:19 | 29/11/2023

Συνεδρίασε χθες, 28 Νοεμβρίου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ για τα πεπραγμένα και τις εν εξελίξει παρεμβάσεις μας επί όλων των εκκρεμών ζητημάτων του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε ότι έχουν δρομολογηθεί και πραγματοποιούνται πολλές ενθαρρυντικές συναντήσεις, σχεδόν με όλα τα μέλη της Κυβέρνησης που είναι επιφορτισμένα με την επίλυση προβλημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανθρώπινου δυναμικού της. Αγωνιζόμαστε με έμφαση για την ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων που αφορούν όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας και συνεργαζόμαστε με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που τις απασχολεί, χωρίς εσωστρεφή σύνδρομα. Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας αποτελεί εγγύηση για το συνδικαλιστικό μας κίνημα, εργάζεται ταπεινά και χωρίς θορυβώδεις κινήσεις, ώστε οι συστηματικές επαφές με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, καθώς και με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, να φέρουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε στην πρόσφατη κινητοποίηση που έγινε στην αχαϊκή πρωτεύουσα για τις ακούσιες νοσηλείες, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και την σημαντική συμμετοχή αντιπροσωπείας μας. Ενημέρωσε δε το ΔΣ ότι η περικοπή μέρους της εγκριθείσης δαπάνης από το Ταμείο Ανάκαμψης για την προμήθεια των αναγκαίων ασθενοφόρων, όπως προβλέπεται από τη νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε μετά από δικές μας ενέργειες, ήταν αυτό που πυροδότησε την αντίδρασή μας, αν και τελικά διαφαίνεται η εξεύρεση θετικής λύσης και σε αυτό το ζήτημα.

Από τις τρέχουσες παρεμβάσεις μας, σημειώνουμε επίσης τις επισκέψεις του Προεδρείου σε Υπηρεσίες εντός κι εκτός έδρας με στόχο την πληρέστερη επικοινωνία με τη βάση του σώματος, καθώς επίσης και την προώθηση τεκμηριωμένων διατάξεων που αφορούν ώριμα και χρονίζοντα αιτήματα, που λόγω και των εκλογικών αναμετρήσεων είχαν «βαλτώσει» (ποσοστό επί των κλήσεων του ΚΟΚ και πολλά άλλα).

Κάλεσε δε το ΔΣ να συνεχίσει να εργάζεται με εμπιστοσύνη στο Προεδρείο, μη λησμονώντας όσα πολύ σημαντικά και ευεργετικά για το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού και της αστυνομικής οικογένειας συνολικά (συνταξιοδοτικό, εφάπαξ, 5ετία, βαθμολόγιο, εκλογικό, αποζημίωση υπεραπασχόλησης, κλπ), έχουν επιτευχθεί επί των ημερών του, από το 2015 και εντεύθεν, παρά τις αμφισβητήσεις και τα ψέματα που εκτοξεύονταν εναντίον του.

Τέλος, με αφορμή τον πολλαπλασιασμό των αιματηρών εμπλοκών και καταδιώξεων υπόπτων, συζητήθηκαν προτάσεις για τον περαιτέρω τεχνολογικό εξοπλισμό των αρμοδίων υπηρεσιών, με στόχο τη θωράκιση των συναδέλφων μας, λαμβάνοντας υπόψη την ελληνική πραγματικότητα και το δίκαιο λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως τονίστηκε, επίσης, προέχει η εξάλειψη ουσιωδών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που προκαλεί κατ’ αρχάς το ίδιο το κράτος στο καθημερινό έργο των συναδέλφων μας.

Οι μικρές και μεγάλες κατακτήσεις των τελευταίων ετών, αλλά κι εκείνες που δικαιούται και προσμένει από την ενεστώσα Κυβέρνηση κάθε Ελληνίδα και Έλληνας Αστυνομικός, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση ότι δεν θα διαψεύσουμε ποτέ αυτούς που μας εμπιστεύονται. Εργαζόμαστε για τη θωράκισή τους, θεσμική και οικονομική, χωρίς φανταχτερά «πυροτεχνήματα» και ανούσιες παραστάσεις.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis