Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
100pol
14:46 | 13/11/2023

Ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ.:

Η πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ότι έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για τη χορήγηση επιπλέον αμοιβής στους αστυνομικούς που απασχολούνται στα γήπεδα, συνιστά πλήρη αναγνώριση των επίμονων και χρόνιων προσπαθειών της Ομοσπονδίας μας για την αποκατάσταση της αδικίας που βιώνει επί πολλά χρόνια το αστυνομικό προσωπικό, λόγω της ιδιότυπης υπεραπασχόλησής του στα γήπεδα, με σκοπό την ασφαλή διεξαγωγή ποδοσφαιρικών και άλλων αγώνων.

Διαβάστε επίσης

Ως εκ τούτου, η διαδικασία επίλυσης ενός χρόνιου αιτήματος του συνδικαλιστικού μας κινήματος, δεν μπορεί παρά να γίνεται αποδεκτή με αισθήματα ικανοποίησης, αφού επιτέλους η πολιτεία αναγνωρίζει το στρεβλό καθεστώς απασχόλησης των αστυνομικών, το άδικο της οικονομικής του μεταχείρισης και την ανάγκη χορήγησης μιας ανταποδοτικής αποζημίωσης με όρους ισονομίας για όλους, χωρίς διακρίσεις και «υπηρεσιακά φίλτρα», βάσει υπηρεσιακής προέλευσης ή και ακόμα προσωπικών κριτηρίων εκ μέρους των εκάστοτε διοικητών.

Επιπλέον, οι βασικές προτάσεις που καταθέσαμε, μετά από την πίεση που ασκήσαμε και την επιμονή που επιδείξαμε στο πλαίσιο της διαβούλευσης  στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εισακούστηκαν από τον Υπουργό κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ και παίρνουν σάρκα και οστά. Η σκανδαλώδης εκκρεμότητα που κάποτε άγγιξε ακόμα και τα όρια της εξαπάτησης όλου του αστυνομικού προσωπικού, το οποίο ματαίως ανέμενε μια δίκαιη και αξιόπιστη αναγνώριση της προσφοράς του, με την καθοριστική παρέμβασή μας όχι μόνο πρέπει να λήξει τώρα, αλλά πρέπει και να αντικατασταθεί από μια δίκαιη και μακράς διάρκειας διαδικασία έμπρακτης αποζημίωσης του Έλληνα και της Ελληνίδας Αστυνομικού, ώστε οι συνάδελφοί μας να μην μετατρέπονται σε υπαλλήλους των επιχειρηματιών, ούτε να είναι έωλοι στις αποφάσεις της διοίκησης.

Για το λόγο αυτό, εκφράζουμε τη σταθερή μας θέση, ότι είμαστε ξεκάθαρα εναντίον κάθε επιδίωξης για ανάθεση  ρόλου ιδιωτικής φύλαξης ή εισπράκτορα στις θύρες των γηπέδων, όπως και ότι, η επιλογή των αστυνομικών δυνάμεων δεν πρέπει να σκιάζεται από οποιαδήποτε τυχόν σκοπιμότητα προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων, εντός κι εκτός σώματος. Η αστυνομική διοίκηση οφείλει να σέβεται όλο το  αστυνομικό προσωπικό και τα εργασιακά του δικαιώματα, διασφαλίζοντας ότι δεν θα γεννηθεί ένα νέο «καθεστώς» διακρίσεων και προνομιακών επιλογών με αφορμή τα «γήπεδα».

Σε ό,τι αφορά δε τον πυρήνα της ικανοποίησης του πάγιου και διαχρονικού μας αιτήματος, σε κάθε περίπτωση αναμένουμε την τελική διατύπωση της σχετικής νομοθετικής διάταξης, ευελπιστώντας ότι την όποια δαπάνη για την αποζημίωση του αστυνομικού προσωπικού θα την καταβάλλουν οι ΠΑΕ-ΚΑΕ με σαφείς και εφαρμόσιμες διαδικασίες, ως ανταποδοτικό πόρο. Η δικαιούμενη αυτή αποζημίωση δεν μπορεί να βαπτιστεί αύξηση μισθού. Σε καμία δε περίπτωση, δεν προσφέρεται ως άλλοθι για να παρακαμφθεί είτε να παραπεμφθεί στις Καλένδες η μεγάλη εκκρεμότητα της αποκατάστασης των μισθών και της αναγνώρισης της επικινδυνότητας της εργασίας.

Επίσης, να είναι σαφές ότι θα αφορά όλους όσοι θα συμμετέχουν σε μέτρα τάξης, τροχαίας και ασφάλειας έξωθεν των αγωνιστικών χώρων, χωρίς να τίθεται «πλαφόν» στη δαπάνη, όπως ίσχυε  για τα «νυχτερινά» με αποτέλεσμα τελικά πολλοί να μην πληρώνονταν στο τέλος της χρονιάς για τη νυχτερινή τους υπηρεσία.

Η Ομοσπονδία πράττει το καθήκον της διασφαλίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού και θα συνεχίσει να το κάνει.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis