Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ταξίαρχος
18:39 | 21/02/2024

Σήμερα 21 Φεβρουαρίου 2024 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, πραγματοποίησε την πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, Ταξίαρχο κ. Λυμπεράτο Αριστείδη.

Αφού ευχηθήκαμε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον κ. Ταξίαρχο, θέσαμε υπόψη του αναλυτικά τα διαχρονικά προβλήματα των μελών μας και ενδεικτικά αναφέρουμε:

Διαβάστε επίσης

1. Τη μη χορήγηση των οφειλομένων Ημερήσιων Αναπαύσεων στο Προσωπικό.

2. Τη διπλή νυχτερινή εργασία.

3. Τη μη τήρηση των διατάξεων του Π.Δ 394/2001 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 173/2013 που αφορά την ανακοίνωση εβδομαδιαίας υπηρεσίας.

4. Την έλλειψη προσωπικού και ταυτόχρονα τις συνεχείς διαταγές για μέτρα τάξης, συνοδείες, διάθεση προσωπικού σε εκδηλώσεις, δικαστήρια κλπ., καθώς επίσης και της πληθώρας αποσπάσεων, προσωρινών μετακινήσεων και διαθέσεων του προσωπικού, σε υπηρεσίες εκτός διεύθυνσης.

5. Την έλλειψη Υπηρεσιακών οχημάτων.

6. Τη μη τήρηση των διατάξεων σχετικά με τους κανόνες υγιεινής, μέτρα ασφαλείας και γενικότερα τις συνθήκες εργασίας στις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης.

7. Την επικινδυνότητα και μεταστέγαση των υπηρεσιών του κτιρίου της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά, που όπως έχουμε ξανά τονίσει και αναδείξει, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, «το κτίριο χρήζει εκτεταμένων στατικών ενισχύσεων, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ισχύουσες σήμερα κανονιστικές διατάξεις περί στατικότητας ».

8. Tην ενίσχυση γενικά των Αστυνομικών Υπηρεσιών και ειδικά υπηρεσιών στις οποίες υπάγονται περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

9. Ισομερής διαχείριση του προσωπικού και αξιοκρατική διάθεσή του σε μέτρα τάξηςαποσπάσεις κ.λ.π. εντός και εκτός της Αστυνομικής Δ/νσης Πειραιά .

Εικόνα
1

Ο κ. Ταξίαρχος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα προβλήματα που τέθηκαν από πλευράς μας και δεσμεύτηκε να δώσει τις δέουσες εντολές – οδηγίες προς τους Διοικητές των υφιστάμενων Υπηρεσιών για την επίλυσή τους, τονίζοντας ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης Αστυνομικού Προσωπικού και δίκαιης διαχείρισης του σε επίπεδο Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά.

Τέλος, δήλωσε γνώστης του προβλήματος για το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά και ότι ήδη για αυτό το ζήτημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για την επίλυση του.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά τονίσαμε ότι, θα σταθούμε αρωγοί και θα συμβάλλουμε με οποιοδήποτε τρόπο στην επίλυση όλων των ζητημάτων, καταστήσαμε δε σαφές ότι θα παρακολουθούμε στενά την υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεων και ευελπιστούμε ότι εκτός από την σύντομη επίλυση των προβλημάτων, το ενδιαφέρον που αποκομίσαμε από το καλό κλίμα της πρώτης συνάντησης θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Λιότσος Σπυρίδων

Η Γεν. Γραμματέας

Μαλαχία Αργυρώ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis