Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Υποστράτηγος
17:26 | 20/02/2024

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας:

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών συναντήθηκε με το νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. ΣΚΟΥΡΑ Ιωάννη. Αφού ευχηθήκαμε στον κύριο Γενικό καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία στα νέα του καθήκοντα, παραδώσαμε Υπόμνημα με τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και οι Υπηρεσίες που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια της Ένωσής μας. Στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε ότι τα προβλήματα χρονίζουν, οι αιτίες τους είναι πολλές, ενώ  μεγάλο ποσοστό αυτών υπόκεινται σε κλιμάκια τα οποία υπερβαίνουν την ίδια την Γ.Α.Δ.Α. 

Διαβάστε επίσης

Τα κυριότερα θέματα που θέσαμε ήταν:

  • Τροποποίηση ανακοινωμένης υπηρεσίας και ως συνέπεια αφενός να οφείλονται Ημερήσιες Αναπαύσεις σε κάποιες Διευθύνσεις στο προσωπικό και  αφετέρου να μην υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης εβδομαδιαίας υπηρεσίας, κατά παράβαση των κείμενων Διατάξεων.
  • Κατασπατάληση αστυνομικών δυνάμεων σε σταθερές φυλάξεις και ενασχόλησή τους σε καθήκοντα αλλότρια από τα καθήκοντα που προβλέπονται για την κάθε Υπηρεσία (Ασφάλεια, Μ.Α.Τ., Άμεση Δράση, ΔΙΑΣ. ΟΠΚΕ, ΖΗΤΑ, ΔΡΑΣΗ κλπ).
  • Άμεση επανεξέταση του σχεδίου φύλαξης για τα έργα του μετρό στα Εξάρχεια.
  • Άνιση κατανομή προσωπικού μεταξύ Υπηρεσιών της Αττικής. Αναγνωρίζουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρείται από πλευράς Ηγεσίας η ενίσχυση ορισμένων Υπηρεσιών, πλην όμως η κατανομή του προσωπικού θα πρέπει να γίνεται ορθολογικότερα με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες όχι για λόγους επικοινωνιακούς. Επιβαλλόμενη θεωρούμε την επιστροφή στις οργανικές τους θέσεις, όσων αστυνομικών έχουν αποσπασθεί – μετακινηθεί προσωρινά ύστερα από την επιστροφή τους από ευπαθείς στόχους.
  • Tα μέτρα τάξης – ασφάλειας – τροχαίας επιβάλλεται να εξορθολογιστούν ώστε οι φορολογούμενοι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους.
  • Επανεξέταση του τρόπου λειτουργίας της Υποδιεύθυνσης πεζών περιπολιών με υπαγωγή της Υποδιεύθυνσης στο Τμήμα Περιπολιών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία της Υπηρεσίας αυτής.
  • Ασάφεια εντολών από το κέντρο επιχειρήσεων προς αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να καταλήγουν είτε τραυματίες, είτε κατηγορούμενοι (πειθαρχικά – ποινικά).
  • Αδιανόητο σε ένα κράτος Δικαίου που το τεκμήριο της αθωότητας αποτελεί θεμέλιο λίθο του Δημοκρατικού μας συστήματος να λαμβάνουν χώρα μετακινήσεις αστυνομικών ύστερα από έωλες ή ανώνυμες καταγγελίες.

Η συνάντηση έλαβε χώρα εν μέσω πολύ καλού κλίματος. Ο κ. Γενικός μας άκουσε με προσοχή και δήλωσε ότι θα μελετήσει ενδελεχώς τόσο το Υπόμνημά μας, όσο και τα ζητήματα που του θέσαμε σε προφορικό επίπεδο, ενώ τόνισε ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθειά μας ώστε να βελτιωθούν επιτέλους οι εργασιακές συνθήκες των Υπηρεσιών που γεωγραφικά υπάγονται στην Ένωσή μας. Υποσχέθηκε δε ότι όσα ζητήματα άπτονται καθαρά της αρμοδιότητάς του θα καταβληθεί, σε συνεργασία με την Ένωσή μας, κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλυθούν.

Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής

Ευχόμαστε η θητεία της νέας Διοίκησης της Γ.Α.Δ.Α. να είναι επιτυχημένη τόσο σε προσωπικό-υπηρεσιακό επίπεδο όσο και στο εργασιακό μετερίζι, προκειμένου να παύσει να είναι το αυτονόητο ζητούμενο.

Ως το μεγαλύτερο Πρωτοβάθμιο Σωματείο της Χώρας, δηλώνουμε ότι θα είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια που λαμβάνει χώρα με σκοπό την καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας και τη θωράκιση της εργασίας μας.

Η Ένωση Αθηνών διαβεβαιώνει τους συναδέλφους – μέλη μας, ότι θα συνεχίσουμε απερίσπαστα τον αγώνα μας, μεταφέροντας  δια ζώσης στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, απαιτώντας παράλληλα λύσεις.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis