Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:39 | 14/01/2024

Ο 43χρονος Τζον Μπερμπούντες Μπολιβάρ, ο ένας από τους τρεις Κολομβιανούς που το καλοκαίρι του 2022, είχαν διαρρήξει πέντε θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη με λεία 50.000 ευρώ, συνελήφθη στην Μπογκοτά της Κολομβίας, βάσει της ερυθράς αγγελίας της Ιντερπόλ, μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Ένα ακόμη μέλος της τριάδας, ένας 47χρονος Κολομβιανός είχε συλληφθεί στις 11 Απριλίου 2023 στη Σουηδία. Απομένει ο φερόμενος αρχηγός, επίσης 47 χρόνων, αδερφός του 43χρονου που συνελήφθη πρόσφατα στην Μπογκοτά.

Διαβάστε επίσης

Στην Ελλάδα είχαν κατοπτεύσει τέσσερα υποκαταστήματα τραπεζών, σε Μαρούσι, Κηφισιά, Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη, πριν καταλήξουν στο τελευταίο.

Για τρεις μέρες χαρτογράφησαν όλους τους χώρους της τράπεζας, τον αριθμό των υπαλλήλων και τον τρόπο που λειτουργούσε το σύστημα ασφαλείας. Οι δράστες που φορούσαν μάσκες για τον κορονοϊο, μπήκαν διαδοχικά στο υποκατάστημα παριστάνοντας του πελάτες, μετά τις 09:30 το πρωί και αποχώρησαν μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Όση ώρα βρίσκονταν μέσα στο υποκατάστημα, κατάφεραν να προσπεράσουν όλα τα μέτρα ασφαλείας, φτάνοντας μέχρι τον χώρο του θησαυροφυλακίου. Την ίδια μέρα με αεροπορική πτήση βρέθηκαν στην Ισπανία.

Μεταξύ άλλων, οι Λατίνοι διαρρήκτες είχαν ανοίξει θυρίδες τραπεζών σε Ισπανία, Σουηδία και Φινλανδία, ενώ στο παρελθόν είχαν διαπράξει κλοπές σε διάφορα καταστήματα των Η.Π.Α. και του Καναδά.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis