Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 22/11/2023

Ένας επικίνδυνα εξελισσόμενος δράστης σεξουαλικών επιθέσεων, υπότροπος και επιρρεπείς με ακαθόριστες μελλοντικές συνέπειες, χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ο 23χρονος Σύρος, ο οποίος ευθύνεται για τέσσερις επιθέσεις εναντίον τριών γυναικών και ενός 13χρονου κοριτσιού στα Εξάρχεια.

Είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Γρεβενών για τέτοια επίθεση με χαρακτηριστικά βίαιης επιδίωξης βιασμού από τον Αύγουστο του 2022 έως και τον ίδιο μήνα του 2023. Είχε συλληφθεί και στις 27 Οκτωβρίου από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής για επίθεση σε βάρος γυναίκας σε στάση του τραμ στη Γλυφάδα. Παρόλα αυτά παρέμεινε ελεύθερος και προέβη σε τέσσερις διαδοχικές σεξουαλικές επιθέσεις που αποτράπηκαν από πολίτες και τα ίδια τα θύματα που αντιστάθηκαν.

Διαβάστε επίσης

Ο ξανθός άνδρας μετρίου αναστήματος με τα γαλανά μάτια και την ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, όπως τον περιέγραψαν θύματα και αυτόπτες μάρτυρες συνελήφθη αργά χθες βράδυ από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών στην οδό Ερεσσού στην πλατεία Κάνιγγος.

Οι τέσσερις καταγγέλλουσες, ανάμεσα τους και ένα 13χρονο κορίτσι, γλύτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τα "δόντια" του καταζητούμενου άνδρα, που επιχείρησε να εξασκήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του, ακόμα και κάτω από το φως της ημέρας, μπροστά στα μάτια έντρομων κατοίκων και περαστικών.

Τα τέσσερα θύματα του επίδοξου βιαστή, αναγνώρισαν τον 23χρονο, με τις αρχές να εντείνουν τις έρευνες τους, εκτιμώντας ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα θύματα, που δεν έχουν προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία. Το βιντεοληπτικό υλικό από διαφορετικά σημεία των Εξαρχείων, που είχε αποτυπώσει τα χαρακτηριστικά του δράστη, βοήθησε στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του.

Βίντεο και καταγγελίες

Μεθώνης, Βαλτετσίου, Ζωοδόχου Πηγής, Κωλέττη, Νικηταρά, Στουρνάρη. Πρόκειται για τους δρόμους των Εξαρχείων, όπου έχει αποτυπωθεί η δράση του "δράκου", σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων του και τις μαρτυρίες κατοίκων. Βίντεο από κάμερα ασφαλείας, έχει καταγράψει τις αγωνιώδεις προσπάθειες μιας 29χρονης γυναίκας, να γλυτώσει από την επίθεση του άγνωστου άνδρα, λίγο μετά τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας, στη συμβολή της Ε.Μπενάκη με την οδό Νικηταρά.

Ο "δράκος" πλησιάζει με γρήγορα βήματα το θύμα του από πίσω και την ρίχνει στο έδαφος επιχειρώντας να την ακινητοποιήσει. Η γυναίκα δίνει μάχη για να γλυτώσει και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα αποτυπώνεται ξανά, να φεύγει από το σημείο αγγίζοντας το κεφάλι της, και να ζητάει βοήθεια σε ένα κατάστημα. Λίγη ώρα αργότερα θα καταγγείλει το συμβάν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Μια δεύτερη καταγγελία έγινε την ίδια ημέρα από μια 27χρονη γυναίκα, η οποία ανέφερε στις αρχές, ότι ο "δράκος" την προσέγγισε ενώ κινούταν πεζή στη οδό Ζωοδόχου Πηγής και επιχείρησε να την ακινητοποιήσει, χωρίς επιτυχία, πιάνοντας της τα χέρια και κλείνοντας της το στόμα. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξαρχείων, γρήγορα διαπίστωσαν ότι οι περιγραφές… "ταιριάζουν", με δύο ακόμα καταγγελίες, που είχαν γίνει τις προηγούμενες ημέρες.

Η μία μάλιστα αφορούσε ένα 13χρονο κορίτσι, το οποίο, κατέθεσε ότι το μεσημέρι του Σαββάτου, δέχθηκε επίθεση την ώρα που ανέβαινε εξωτερικές σκάλες σε γυμναστήριο επί της οδού Βαλτετσίου. Αφού την άρπαξε από την μέση, ο "δράκος" προέβη σε γενετήσιες πράξεις, με την 13χρονη να βάζει τις φωνές, αναγκάζοντας τον να τραπεί σε φυγή. Η πρώτη αναφορά στις αρχές, είχε γίνει από μια 40χρονη παθολόγο, η οποία δέχτηκε επίθεση την περασμένη Πέμπτη, την ώρα που ετοιμαζόταν να μπει στην πολυκατοικία που στεγάζεται το ιατρείο της, στην οδό Στουρνάρη.

Επιθέσεις με ίδια ρούχα

"Αυτός μάλλον ήταν ξένος αλλά ήταν πολύ μικρό το διάστημα που τον είδα πρέπει να ήταν κάτω από 30 ετών, με ανοιχτά χρώματα. Εκείνος έφυγε κάτω προς την Θεμιστοκλέους, φορούσε μια βερμούδα, ακάλυπτος, πιστεύω αν τον ξανάβλεπα θα τον αναγνώριζα", αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα newsit.gr, ο άνδρας που έσπευσε να βοηθήσει την 29χρονη, μόλις απελευθερώθηκε από τα χέρια του δράστη.

ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΣΥΡΟΣ

ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΣΥΡΟΣ

Ένα δεύτερο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου από την επίθεση της Πέμπτης, έχει αποτυπώσει το "δράκο", λίγες ημέρες πριν, ακριβώς με την ίδια αμφίεση. Και στις δύο περιπτώσεις, φοράει βερμούδα και μια γαλάζια ζακέτα. Με βάση αυτή την εικόνα αστυνομικοί αναζητούν τον άγνωστο άνδρα που ενδεχομένως να επιχειρήσει να "χτυπήσει" ξανά στα Εξάρχεια, παράλληλα με τις προσπάθειες ταυτοποίησης που γίνονται με τη συνδρομή των θυμάτων που συνεχίζουν να εξετάζουν φωτογραφίες σεσημασμένων ανδρών.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis