Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:39 | 12/10/2023

Ως ηρωίδα αντιμετωπίζεται από μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ η 25χρονη Inbar Lieberman, η οποία χαρακτηρίζεται “ατρόμητη” καθώς καθοδήγησε την ομάδα ασφαλείας στην οποία ήταν επικεφαλής στο κιμπούτς Nir Am και απέτρεψε την εισβολή ενόπλων της Χαμάς το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

H 25χρονη ηγείται από τον Δεκέμβριο του 2022 της ομάδας ασφαλείας του συγκεκριμένου κιμπούτς που βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χλμ. από τη Λωρίδα της Γάζας. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου άκουσε εκρήξεις και αντιλήφθηκε ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την εισβολή, σύμφωνα με την Walla News που επικαλείται η New York Post.

Διαβάστε επίσης

Η Inbar συνειδητοποίησε ότι οι ήχοι ήταν διαφορετικοί από αυτούς που ακούγονταν κατά τη διάρκεια των συνηθισμένων επιθέσεων με ρουκέτες στο κιμπούτς – που βρίσκεται κοντά στο Sderot.

Έτσι η Lieberman έσπευσε να ανοίξει το οπλοστάσιο, μοίρασε όπλα στη 12μελή ομάδα ασφαλείας και συντόνισε την επιχείρηση εν μέσω της επίθεσης που θα δεχόταν από τη Χαμάς.

Inbal Lieberman/Facebook

Inbal Lieberman/Facebook

Η 25χρονη τοποθέτησε στη συνέχεια σε στρατηγικά σημεία στο κιμπούτς τα μέλη της ομάδας και έστησε ενέδρες στους ενόπλους της Χαμάς.

Η Lieberman σκότωσε μόνη της πέντε τρομοκράτες, ενώ οι άλλοι από την ομάδα της εξουδετέρωσαν άλλους 20 ενόπλους σε διάστημα τεσσάρων ωρών. Μετέτρεψαν το Nir Am σε αδιαπέραστο φρούριο, ενώ τα κοντινά κιμπούτς υπέστησαν μεγάλες απώλειες, αναφέρει η ιστοσελίδα Walla News.

Η Ilit Paz, κάτοικος του Nir Am, είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Israel Hayom: «Ήταν καταπληκτικό. Ο σύζυγός μου ήταν μέρος της μονάδας ετοιμότητας.  Άκουσαν τους πυροβολισμούς και ήρθαν μόνοι τους σε επαφή με άλλα μέλη της μονάδας και με την Inbal — και κατάλαβαν ότι τους είπαν να είναι σε ετοιμότητα. Αλλά η Inbal αποφάσισε να μην περιμένει και να δράσει. Στην πραγματικότητα, το γεγονός ότι το έκανε νωρίς απέτρεψε την ύπαρξη δεκάδων θυμάτων», πρόσθεσε.

enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis