Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:54 | 04/02/2019

Στην έναρξη της διαδικασίας προσχώρησης της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ μεθαύριο στις Βρυξέλλες, όπως ανακοινώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, εστιάζει δημοσίευμα του Politico με την υπογραφή της Katie Jennings.

«Στις 6 Φεβρουαρίου θα γράψουμε ιστορία: Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα υπογράψουν πρωτόκολλο προσχώρησης με τη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», έγραψε στο Twitter. Στην τελετή αυτή θα παραστεί από πλευράς πΓΔΜ ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Nikola Dimitrov, ενώ τις 29 χώρες του ΝΑΤΟ θα εκπροσωπούν οι Αντιπρόσωποί τους. Επισημαίνεται ότι το πρωτόκολλο προσχώρησης θα πρέπει να υπογραφεί από κάθε χώρα- μέλος του ΝΑΤΟ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Politico ο Jens Stoltenberg είχε εξηγήσει ότι η διαδικασία αυτή την τελευταία φορά (για την ένταξη του Μαυροβουνίου το 2017) διήρκεσε ένα έτος, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τώρα |μόλις υπογραφεί το πρωτόκολλο προσχώρησης, τα Σκόπια θα αρχίσουν να κάθονται στο τραπέζι».

[custom:google-ads]

Και ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Zoran Zaev, δήλωσε από πλευράς του ότι ελπίζει να προχωρήσουν και οι συνομιλίες για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και συγκεκριμένα να υπάρξει προσδιορισμός ημερομηνίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.

Ο Επίτροπος Διεύρυνσης της Ε.Ε. Johannes Hahn συνεχάρη τα Σκόπια για την επίτευξη «αυτού του πρώτου κρίσιμου βήματος  της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» και υποσχέθηκε ότι η Ε.Ε. θα ακολουθήσει και θα υποστηρίξει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην  ΕΕ, η οποία δήλωσε ο Hahn ότι ελπίζει πως «μπορεί να ακολουθήσει, σύμφωνα [με] το πρόγραμμα αυτό το έτος! »

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis