Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ματ
16:25 | 08/09/2023

Ισχυρή αστυνομική δύναμη θα επιστρατεύσει η Ελληνική Αστυνομία αύριο, Σάββατο στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης, λόγω των προγραμματισμένων διαδηλώσεων για την πρεμιέρα της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Παρά την αναβολή της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη, εργατικά σωματεία, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, φοιτητές και αντιεξουσιαστές, θα πραγματοποιήσουν πορείες στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης. Τα παραπάνω έχουν προκαλέσει την έντονη κινητοποίηση της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης

 

 

Drones από αέρος, σε επιφυλακή η “Αύρα” – Δεν θα συνδράμει ελικόπτερο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, επικεφαλής των μέτρων τάξης στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας θα είναι ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μπουλούμπασης.

Παρότι επρόκειτο να επιστρατευτεί το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. στα μέτρα τάξης, αποφασίσθηκε αντ’ αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, να συνδράμει στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμών ατόμων στις πληγείσες, από τη φονική πλημμύρα, περιοχές της Θεσσαλίας. Από αέρος, η Αστυνομία θα έχει “μάτια” μέσω των ειδικών drone που μεταδίδουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο επιχειρήσεων.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ και Ασφάλειας

Αναλυτικότερα, για τα μέτρα τάξης των διαδηλώσεων του Σαββάτου, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται 25 διμοιρίες των ΜΑΤ από όμορους νομούς, 25 διμοιρίες υποστήριξης εκτός Θεσσαλονίκης, 17 διμοιρίες από Αθήνα και 17 από Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, δεν θα υπάρξει αστυνομική ενίσχυση από υπηρεσίες της Θεσσαλίας, καθώς επιχειρούν στις πλημμυρισμένες περιοχές της Καρδίτσας, του Βόλου και της Λάρισας, μεταξύ άλλων.

Για τα μέτρα τάξης επιστρατεύονται επίσης 80 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 25 αστυνομικοί της ομάδας “Ζ”, 15 αστυνομικοί της ομάδας “ΔΡΑΣΗ”, 50 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, καθώς και 70 αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται, σε περίπτωση επεισοδίων, δύο θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού της Αστυνομίας, γνωστά ως “Αίαντας”.

Ακόμα, 120 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης θα στελεχώσουν το τμήμα ΔΕΘ, το οποίο δημιουργείται εκτάκτως κάθε χρόνο την περίοδο της Έκθεσης, ενώ 100 αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας θα αναλάβουν τον ρόλο φύλαξης ευπαθών στόχων (π.χ. Πρεσβείες) στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται, πως λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα τεθούν σε ισχύ το Σάββατο, στους δρόμους της πόλης θα βρίσκονται 150 αστυνομικοί της Τροχαίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, για τη διατήρηση χώρων και απομάκρυνση οχημάτων από σημεία που έχει απαγορευθεί η στάθμευση.

Πηγή: thestival.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis