Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:45 | 08/10/2018

Στο motor show του 1955 στην Φρανκφούρτη, η Πόρσε παρουσίασε την πρώτη εκδοχή της 356 Carrera. Ένα αμάξι που θα εγκαινίαζε μια μακρόχρονη παράδοση κύρους στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Το συγκεκριμένο είχε μηχανή που σχεδιάστηκε ειδικά για αγώνες αυτοκινήτων από τον Δρ. Ερνστ Φύρμαν, μελλοντικό πρόεδρο της Πόρσε. Η Porsche 356A Carrera GS, του 1956, ήταν αυτοκίνητο που «προοριζόταν για αγώνες».

Μετατροπές στην κλασική μηχανή της Πόρσε έφεραν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να είναι μια μηχανή «ακρίβειας και αξιοπιστίας». Στην αρχική φάση παραγωγής, μόνον 225 τέτοια κουπέ βγήκαν από τα εργοστάσια της Πόρσε, με αποτέλεσμα η Porsche 356A Carrera GS να ήταν τότε μία από τις πιο σπάνιες Πόρσε στους δρόμους.

[custom:google-ads]

Ένα από αυτά τα πρώτα κουπέ δημοπρατήθηκε τον προηγούμενο μήνα από τον οίκο Bonhams. Είναι ένα μοναδικό κομμάτι της αμερικανικής αυτοκινητιστικής ιστορίας, μιας και το είχε βάψει και του είχε κάνει μετατροπές μια από τις θρυλικές φιγούρες της αμερικανικής αυτοκινητιστικής κουλτούρας, ο Ντιν Τζέφρις (Dean Jeffries).

Επιπλέον, η ιστορία αυτής της Porsche Carrera είναι σχεδόν κινηματογραφικής βαρύτητας: γύρω στο 1962, είχε πουληθεί στον Άλμπερτ Νούσμπομ, έναν διαβόητο ληστή τραπεζών, το όνομα του οποίου ήταν στη λίστα του FBI των «δέκα πλέον καταζητούμενων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis